Sumar

El jutge Castro i l’actor Antonio de la Torre tanquen les llistes de Sumar a les Balears i Màlaga

El jutge Castro i l’actor Antonio de la Torre tanquen les llistes de Sumar a les Balears i Màlaga
2
Es llegeix en minuts

L’actor Antonio de la Torre i el jutge José Castro tancaran de manera simbòlica les llistes de Sumar a les Balears i Màlaga, respectivament, per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol.

De la Torre (Màlaga, 1968) serà present en la candidatura de Sumar al Congrés dels Diputats en l’últim lloc, així que és difícil que aconsegueixi representació.

Aquest dimarts s’han publicat les llistes completes de cada circumscripció, que incorporen noms curiosos, com el de De la Torre a Màlaga; el del jutge José Castro, que va instruir el cas Nóos, a les Balears, i l’escriptora Remedios Safra a Madrid.

De la Torre, protagonista de pel·lícules com ‘El reino’, ‘La trinchera infinita’, ‘Que Dios nos perdone’ i ‘Caníbal’ és llicenciat en Periodisme i va arribar a exercir a Canal Sur Radio i a Canal Sur Televisión, presentant els informatius esportius.

El primer paper que va interpretar en el cine va ser a ‘Los peores años de nuestra vida’ (1994) i en televisió li va arribar l’èxit amb ‘Padre coraje’ (2002).

Ha sigut nominat als premis Goya en catorze ocasions, i s’ha convertit en l’actor espanyol amb més nombre de candidatures, i els ha guanyat dues vegades: el 2006 per ‘Azuloscurocasinegro’ i el 2019 amb ‘El reino’.

De la Torre no ha amagat mai la seva orientació ideològica d’esquerres i en nombroses ocasions s’ha pronunciat públicament per donar suport a polítics com Ada Colau (Barcelona en Comú) i Yolanda Díaz, la impulsora de la confluència Sumar, que ara compta amb l’actor en el seu nou projecte polític.

José Castro Aragón (Còrdova, 1945) , el jutge que va instruir el cas Nóos que va portar a la presó Iñaki Urdangarin, tanca la llista electoral per les Balears de la coalició Sumar MÉS, formada per Més per Mallorca, Més per Menorca i independents d’Eivissa i Formentera, de cara a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol.

Castro va ser el magistrat més conegut d’Espanya durant els anys en què va instruir el cas Nóos (2010-2014), la investigació per corrupció a Palma que va asseure al banc dels acusats la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin.

Notícies relacionades

Va ser el primer jutge que es va atrevir a imputar un membre de la Casa Reial. Ja jubilat, ara fa el salt a la política tancant la llista electoral de Sumar MÉS per les Balears per al 23J.

La candidatura d’aquesta coalició per les Balears estarà encapçalada per MÉS per Mallorca amb el fins ara senador Vicenç Vidal i tindrà com a número dos la independent i docent universitària Elisabeth Ripoll.