Crítiques a la «lona de l’odi» desplegada per Vox a Madrid

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els col·lectius LGTBI+ han denunciat aquest dilluns la lona publicitària «de l’odi» que Vox ha desplegat al carrer d’Alcalá de Madrid, en la qual es veu una mà amb una polsera d’Espanya que tira a la paperera logos com el del moviment feminista, l’Agenda 2030 i el partit comunista, a més de la bandera independentista i la bandera LGTBI i trans.

«No permetrem que el partit de la ultradreta continuï amenaçant el col·lectiu LGTBI», ha declarat als mitjans la presidenta de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuales i més (FELGTBI+), Uge Sangil, davant el cartell, sobre el qual es pot llegir: «decideix el que importa», i que ha definit com una «lona de l’odi».

A la roda de premsa també hi ha assistit el president del col·lectiu LGTBI de Madrid (COGAM), Roni de la Cruz, que ha afirmat que aquest cartell «és un nou exemple del projecte d’odi que té Vox per a Espanya».

«Simbolitza la discriminació que vol implementar aquest partit», ha ressaltat De la Cruz, que avisa que Vox vol «aïllar, discriminar i expulsar» el col·lectiu LGTBI de la societat.

Crida a la mobilització

Notícies relacionades

Davant aquesta acció del partit de Santiago Abascal, Sangil ha cridat a la ciutadania a manifestar-se en la marxa de l’Orgull LGTBI+ estatal, que se celebrarà dissabte de la setmana vinent, 1 de juliol, a Madrid.

«Ens visibilitzarem, amb les cares de cara, sense por, perquè hem conquerit drets i els defensarem», ha reivindicat la presidenta de la FELGTBI+, que també ha assegurat que el col·lectiu «no farà un pas enrere» i «anirà a votar amb molt orgull».