Acusació de Junts i ERC

BComú nega un «pacte d’Estat» per apartar Trias: «¡Sembla que no ens coneguin!»

BComú nega un «pacte d’Estat» per apartar Trias: «¡Sembla que no ens coneguin!»

EFE / Quique García

1
Es llegeix en minuts
EFE

El número dos de la candidatura de BComú a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha assegurat aquest diumenge que «cap pacte d’Estat ha limitat l’autonomia dels Comuns» per apartar el postconvergent Xavier Trias de l’alcaldia: «¡Sembla que no ens coneguin!».

En un fil de missatges publicat al seu compte de Twitter, Martí ha reaccionat així a les crítiques de Junts i ERC, que creuen que la investidura del socialista Jaume Collboni va ser propiciada per una «operació d’Estat» dirigida des de Madrid.

Martí ha reiterat que la seva formació va decidir recolzar Collboni com a «mal menor» després que la «supèrbia» del candidat socialista fes impossible pactar un govern d’esquerres a l’Ajuntament de Barcelona.

L’extinent d’alcalde ha recordat que els resultats de les eleccions municipals del 28M van ser «ajustats», però van donar una «majoria molt àmplia als tres partits d’esquerra. Barcelona és progressista», afirma Martí.

Davant aquesta situació, ha explicat, BComú «treballa fort per un pacte d’esquerres» i per «continuar els acords i projectes del període 2015-2023».

Notícies relacionades

No obstant, prossegueix, s’acaba confirmant «un pacte molt difícil d’empassar»: «La vella Convergència més Maragall. Vostè té un problema...» (en al·lusió a l’advertència de l’expresident socialista Pasqual Maragall a CiU el 2005 davant les sospites de corrupció que sobrevolaven el partit).

Després d’un «debat intens», revela Jordi Martí, BComú va prendre la decisió de «preferir» Collboni que Trias i quedar-se en l’oposició. «Només un pacte de les esquerres ens faria tornar al govern», ha recalcat.