Memòria democràtica

Treball inicia la retirada de medalles al mèrit a Franco i altres alts càrrecs de la dictadura

Treball inicia la retirada de medalles al mèrit a Franco i altres alts càrrecs de la dictadura
1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Treball ha iniciat el procés de retirada de les medalles al mèrit a la feina a Francisco Franco i altres persones que van exercir com a alts càrrecs del règim dictatorial.

La revocació d’aquestes medalles va ser anunciada per la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, l’octubre del 2022, tot just sis dies després de l’entrada en vigor de la llei de memòria democràtica, i el procés comença avui amb la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat d’aquesta resolució.

S’inicien els expedients de retirada de la medalla al mèrit a la feina a José Luis Arrese y Magra, José León de Carranza Gómez-Pablos, José María Fernández-Ladreda y Menéndez Valdés, Francisco Franco Bahamonde, José Antonio Girón de Velasco, Félix Huarte Goñi, Enrique Pla i Deniel, Jesús Romeo Gorría, José Solís Ruiz i Juan Yagüe Blanco.

Notícies relacionades

Atenent l’antiguitat dels reconeixements recollits en aquests acords i la impossibilitat de localitzar les persones físiques o jurídiques que poguessin tenir interès legítim en els procediments i les que van instar la concessió de la medalla, es procedeix a donar publicitat a l’inici dels procediments de retirada de medalles abans referenciats, assenyala la resolució publicada aquest divendres en el BOE.

Així, els que considerin que poden tenir un interès legítim sobre el procediment ho podran comunicar, justificant aquest interès en el termini de 10 dies hàbils a comptar del primer dia hàbil següent al de la publicació d’aquesta resolució, i s’obrirà llavors un termini de 10 dies hàbils per efectuar al·legacions.