Eleccions municipals

Guanyem, Junts i ERC pacten l’alcaldia de Girona amb Lluc Salellas com a alcalde

Guanyem, Junts i ERC pacten l’alcaldia de Girona amb Lluc Salellas com a alcalde

GUANYEM / DIari de Girona

2
Es llegeix en minuts

Fumata blanca. Guanyem, Junts i ERC han assolit un acord per formar un govern municipal fort, de 17 regidors dels 27 totals que hi ha al consistori de Girona, i que liderarà Lluc Salellas (Guanyem) com a nou alcalde de la ciutat, els quatre anys, amb Gemma Geis (Junts) com a vicealcaldessa, malgrat que el guanyador de les eleccions va ser el PSC, amb Sílvia Paneque com a líder municipal.

Tot això després de l’última reunió a tres bandes celebrada aquest matí i després que ahir es reunissin Salellas, Geis i Quim Ayats (ERC) per primera vegada en una mateixa taula per perfilar el projecte de ciutat amb les diferents propostes. Les tres formacions s’havien trobat aquests dies bilateralment i van començar a treballar en una proposta d’organigrama del futur govern i en una sèrie de projectes prioritaris i compromisos de ciutat. El document de l’acord recull 60 punts compartits i fixa els eixos programàtics de l’executiu municipal.

El candidat de Guanyem es convertirà en alcalde de Girona, ja que aconseguirà la majoria absoluta de vots en la investidura de dissabte. Aquesta majoria és de 14 i, per tant, als vuit regidors del grup municipalista se n’han d’afegir sis més. Les matemàtiques, en aquest cas, són clares: Salellas només necessita els sis regidors de Junts. Qualsevol altra suma, a més de l’opció descartada de fer-ho amb el PSC, no arribava a 14. També ho farà amb els tres regidors d’ERC que atorgaran múscul al govern. En cas que Guanyem no hagués aconseguit la majoria amb els pactes, Sílvia Paneque hauria sigut alcaldessa, ja que el PSC va ser la llista més votada en les eleccions del 28 de maig malgrat empatar a vuit regidors amb Guanyem.

Salellas, satisfet

Amb aquest més que probable acord, Salellas es convertiria en l’alcalde de Girona durant el mandat 2023-2027. Per això, es va mostrar satisfet per la capacitat d’entesa a la ciutat en un context econòmic i polític complicat. «Des de Guanyem Girona liderarem un canvi de rumb, un nou projecte per a la ciutat que faci més fàcil el dia a dia de la gent i que sobretot millori la seva vida», afirma el candidat de Guanyem.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Gemma Geis, apunta que Junts treballa amb l’objectiu de lligar un govern «fort, rigorós i estable, lleial als gironins». La candidata de Junts també va destacar que la ciutat del 2023 i dels anys que vindran «vol projectes nous, actualitzats i que s’anticipin a les necessitats de Girona».

Finalment, Quim Ayats assegura que la seva formació defensa «un govern fort, amb un projecte clar i un rumb definit per Girona». A més, afegeix que «la ciutat té molts reptes i això requereix un govern ampli i connectat amb Girona i el país».