La direcció del PP rebutja que Flores Juberías (Vox) pugui entrar al Govern del País Valencià

La direcció del PP rebutja que Flores Juberías (Vox) pugui entrar al Govern del País Valencià
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«Una persona condemnada per violència masclista no hauria de dedicar-se a la política, a l’exercici públic, a la representació dels ciutadans», ha declarat el portaveu nacional del PP, Borja Sémper, a la premsa quan se li ha preguntat per la possible inclusió de Carlos Flores Juberías (Vox) al Govern de Carlos Mazón (PP) del País Valencià.

El PP va guanyar les eleccions a l’autonomia valenciana, però necessita el suport de Vox perquè Mazón sigui investit president. Sémper considera que la condemna per violència masclista contra la seva exdona és una «línia vermella». Flores Juberías, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, va ser condemnat el 2002 per l’Audiència Provincial de València per un «delicte de violència psíquica habitual i 21 faltes de coaccions, injúries i vexacions» contra la seva exparella i mare dels seus fills, segons va revelar el diari Levante-EMV, rotatiu del grup Prensa Ibérica, com EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Sémper ha demanat temps per veure com avancen les negociacions de Mazón al País Valencià. La direcció del PP està donant marge als territoris per a aquestes converses amb Vox a les autonomies on necessiten el seu suport per a les investidures. És el cas també de les Balears, Aragó, Múrcia i Extremadura.

A Alberto Núñez Feijóo no li interessa fer soroll amb aquest acostament al partit de Santiago Abascal. El líder del PP aspira a guanyar votants pel centre que en les últimes eleccions han apostat pel PSOE.