Membre dels Comuns

Yolanda Díaz fitxa l’eurodiputat Ernest Urtasun com a portaveu de la campanya de Sumar

El candidat d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, diposita la seva papereta.

El candidat d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, diposita la seva papereta. / ACN

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Yolanda Díaz encara no sap quina coalició liderarà en els comicis generals del pròxim 23J, però ja està component l’equip amb què disputarà aquesta batalla electoral. Sumar ha anunciat aquest dimarts que l’actual eurodiputat d’En Comú Podem Ernest Urtasun s’incorpora a l’equip de campanya i que serà el portaveu durant tota la campanya electoral.

Lluny d’esperar a tenir tancat un acord amb Podem, IU, Més País, Compromís, En Comú Podem i mitja desena de formacions més, la vicepresidenta segona està accelerant la construcció dels comandaments de Sumar. Urtasun, eurodiputat des del 2014, quan es va presentar sota la papereta de L’Esquerra Plural i actual membre d’En Comú Podem, ocuparà la representació de Sumar durant el mes i mig que falta per a les eleccions generals.

Notícies relacionades

Urtasun, a més, està integrat al grup d’Els Verds/Aliança Lliure Europea, del qual és vicepresident. «Des de Sumar volem avançar en una transició ecològica justa amb el món del treball a dins. Estem construint un projecte amb la justícia social i climàtica al centre», recalca el partit de Díaz a través d’un missatge publicat a Twitter.

Aquest és el segon fitxatge que anuncia Díaz aquesta setmana. Just aquest dilluns, també es va fer públic que l’exdirigent de Podem Pablo Bustinduy s’unia a l’equip de campanya. «Des del començament de Sumar, hem volgut integrar els que demostren el seu compromís amb la transformació del nostre país», van argumentar.