Eleccions municipals

Daniel Sirera es reuneix amb Xavier Trias i Jaume Collboni en ple duel per l’alcaldia de Barcelona

ERC descarta fer alcalde Collboni malgrat l’ham de la diputació

Resultats de les eleccions 2023 en directe: avanç de les generals i sondejos del 23J

Daniel Sirera es reuneix amb Xavier Trias i Jaume Collboni en ple duel per l’alcaldia de Barcelona

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Qui aixecarà la vara d’alcalde de Barcelona el 17 de juny encara és una incògnita. Tres dies després d’haver-se conegut els resultats, i amb el recompte final encara pendent, continuen les reunions, les trucades i els missatges creuats entre la majoria dels candidats a l’ajuntament de la capital catalana. Es donen per descomptats entre Junts i ERC i també entre el PSC, ERC i els Comuns. Però davant la dificultat de pactes entre aquests espais, especialment pel rebuig dels republicans a facilitar l’alcaldia de Jaume Collboni, els quatre regidors del PP guanyen rellevància. Tant és així que, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, el popular Daniel Sirera ja s’ha vist amb els dos aspirants a liderar la ciutat: Xavier Trias i Jaume Collboni.

Notícies relacionades

La reunió amb el candidat socialista va ser aquest dimarts, segons fonts coneixedores de les negociacions, i aquest dimecres ho ha fet amb Trias. De moment, els populars asseguren que s’han limitat a «escoltar», però recorden que no donaran els seus vots gratis i que qualsevol acord ha de passar pel seu programa. De moment, Sirera es deixa estimar per tots dos i no tanca cap porta, tot i que l’operació Collboni seria molt complicada i més amb l’avanç de les eleccions generals. De fet, l’alcaldable dels populars ja va avisar aquest dilluns que veia «molt difícil, per no dir impossible» que el seu partit entrés en una equació que inclogués els Comuns. Si ERC no s’avé a pactar, el socialista només podria ser alcalde amb els vots d’Ada Colau i Daniel Sirera.

De moment, els republicans han descartat públicament la possibilitat de pactar amb el PSC i han optat per mirar cap al grup independentista. Ho va fer primer el president de la Generalitat, Pere Aragonèsanimant a un replegament independentista i ho ha rematat Oriol Junqueras, que aquest dimecres ha verbalitzat que «és millor» un alcalde com Trias. Però no hi ha unanimitat republicana i el PSC aspira a pescar en aquestes aigües remogudes. De moment, l’exdiputat d’ERC Joan Tardà ha tornat a ser la veu més discordant en l’escenari de negociacions apostant per donar l’alcaldia a Ada Colau, malgrat haver quedat tercera. Una opció difícil, a hores d’ara, perquè necessitaria la contribució del PSC. Tret que el recompte de divendres faci un tomb a favor dels Comuns i els situï en segona posició, ja que es van quedar a 141 vots la nit electoral.