Eleccions municipals

Sirera s’obre a cedir els seus vots a Collboni però veu «molt complicat» fer-ho si pacta amb Colau

Sirera s’obre a cedir els seus vots a Collboni però veu «molt complicat» fer-ho si pacta amb Colau

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb els quatre regidors acabats d’escollir a les urnes, aquest dilluns el cap de llista del PP a Barcelona, Daniel Sirera, s’ha mostrat obert a pactar i a «contribuir en la governabilitat» de la ciutat, però ha descartat donar «un xec en blanc». Segons Sirera, «el normal» és que el guanyador de les eleccions municipals sigui el futur alcalde –en aquest cas Xavier Trias–, però s’ha mostrat obert a cedir també els seus vots a Jaume Collboni si compleix les seves peticions. «No tinc predilecció per un o altre», ha assegurat l’alcaldable popular, que ha recordat que tot dependrà de quin model tinguin per a la ciutat. Això sí, Sirera s’obre a pactar sempre que els socialistes no pactin també amb els Comuns. En aquest cas, ha assegurat que eho l veu «molt complicat, per no dir impossible».

Notícies relacionades

A les municipals, el guanyador de les eleccions és investit alcalde, tot i que no tingui majoria absoluta, si no hi ha un pacte entre altres forces que sí que aconsegueixi, com a mínim, la meitat més un regidor. Per ser alcalde, Jaume Collboni necessitaria un pacte amb els Comuns i ERC –de moment es descarta d’aquesta operació– o que la formació liderada per Ada Colau i el PP li cedissin els seus vots.

Amb aquests càlculs a sobre de la taula, Sirera ha avisat Jaume Collboni que no comptin amb ells si el seu objectiu és continuar amb les polítiques dels últims anys. «Vull un canvi a Barcelona. Si volen canviar la ciutat de Barcelona han de posar sobre la taula un programa similar al del PP. Per fer el mateix, que no comptin amb nosaltres», ha avisat, afegint que la seva visió de ciutat «no és Ada Colau». Segons ha assenyalat Sirera en una roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, les seves línies vermelles són «revertir les ocurrències de Colau» i que l’«agenda» del pròxim govern sigui de «seguretat i llibertat». També ha volgut ressaltar que els barcelonins han dit que «no volen separatisme» i ha demanat, davant la convocatòria d’eleccions generals al juliol, que la capital catalana no es converteixi en «moneda de canvi», «de cadires» o de «cromos» de cara a pactes en altres institucions.

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: