Eleccions municipals

Daniel Sirera aconsegueix doblar els regidors del PP, però no serà decisiu

  • DIRECTE | Eleccions municipals i autonòmiques 2023

  • MULTIMÈDIA | 20 coses que no sabies de Daniel Sirera

  • Els gràfics més rellevants de les eleccions municipals a Catalunya

Daniel Sirera aconsegueix doblar els regidors del PP, però no serà decisiu

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Ho hem fet. Torna el PP, i torna amb molta força». Amb aquesta contundència i visiblement emocionat ha valorat l’alcaldable del PP a Barcelona, Daniel Sirera, els resultats des de l’hotel Avinguda Palace de la capital catalana. Els populars han aconseguit doblar resultats, passant de dos a quatre regidors, i han firmat més d’un 9% dels vots, quatre punts més que el 2019. A més, Sirera ha volgut posar en valor que el seu partit és ara «la principal força del constitucionalisme« després de la debacle de Ciutadans, malgrat l’entrada de Vox, i que han quedat «a només un regidor d’Esquerra». No obstant, els populars no han aconseguit l’objectiu de ser decisius ni de tenir la clau del futur govern municipal. Tot i així, Sirera ha celebrat que l’alcaldessa Ada Colau hagi perdut les eleccions i ha defensat que «només això ja és una bona notícia».

El PP va començar la cursa electoral estudiant enquestes que el deixaven fora de l’ajuntament barceloní. Uns mals auguris que recordaven la nit d’infart que van viure fa quatre anys, quan la candidatura liderada llavors per Josep Bou va aconseguir mantenir la representació a l’ajuntament per la mínima. Finalment, Sirera ha aconseguit doblar resultats, tot i que l’alegria no ha pogut ser completa. El PP aspirava a ser l’únic partit constitucionalista de dreta i centredreta que aconseguís representació a l’Ajuntament de Barcelona, per tal de posar fi a l’atomització d’aquest espai de cara a futurs comicis.

Valents i Ciutadans sí que han quedat molt lluny del 5% necessari per obtenir representació, però l’entrada de Vox –amb dos regidors– ha frustrat part d’aquestes expectatives. Tot i així, Sirera ha celebrat ser la «principal força» d’aquest espai i ha llançat un missatge als votants taronges i de la formació d’Eva Parera. «Vull dir a les persones que han votat Ciutadans i Valents, que aquí queda el PP per representar les seves idees a l’Ajuntament de Barcelona i a tot arreu», ha exclamat.

Albiol arrasa i el PP es recupera a Lleida i Tarragona

Notícies relacionades

Però més enllà de Barcelona, els populars han aconseguit recuperar el pols a la major part de Catalunya. Fa quatre anys van firmar els seus pitjors resultats, amb només 66 regidors. Ara han tornat a nivells més semblants als del 2015, amb 195 regidors, i han aconseguit el premi més cobejat: la majoria absoluta a Badalona, on Xavier García Albiol ha arrasat amb 18 regidors de 27. També han firmat uns bons resultats a moltes grans ciutats, especialment a les capitals de província, a costa de Ciutadans. Els populars són segona força amb 5 representants a Lleida, tercera a Tarragona amb 4 i han aconseguit tornar a entrar a Girona, tot i que amb un sol regidor i empatats amb Vox. 

El president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, no s’ha pogut desplaçar a Barcelona per motius personals, tot i que, segons fonts del partit, sí que ha visitat les seus de Reus i Salou. Qui sí que s’ha desplaçat a l’hotel Avenida Palace per seguir la nit electoral juntament amb la candidatura de Daniel Sirera ha sigut el secretari general del partit, Santiago Rodríguez.

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a Espanya: