Eleccions municipals 2023

El PSC demana el vot de les dones per ser un partit «liderat per homes compromesos amb la lluita feminista»

  • DIRECTE | Últimes notícies sobre les eleccions del 28M

El PSC demana el vot de les dones per ser un partit «liderat per homes compromesos amb la lluita feminista»

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La número 2 del PSC a Barcelona, Maria Eugènia Gay, ha demanat el vot de les dones per fer que la ciutat «sigui per a les dones». «El partit dels socialistes, tant a Espanya com a Catalunya i Barcelona, està liderat en aquests moments per homes compromesos amb les dones i la lluita feminista», ha defensat Gay en l’acte ‘De nou feminisme, de nou Barcelona’, a Sant Martí.

També ha celebrat «el privilegi» que suposa, ha dit, «tenir un home com Pedro Sánchez al capdavant del lideratge d’aquests moviments socials». «Tenim a Catalunya un home, Salvador Illa, que treballa de manera incansable per la igualtat; i a Barcelona, un alcalde que liderarà una gran transformació». En l’acte no ha participat Jaume Collboni, que es prepara per al debat de TV-3.

Notícies relacionades

Gay ha assegurat que vol una Barcelona «feminista, igualitària» i que posicioni les dones «des del feminisme de carrer, no de dogmatisme; real i no de manual». Per això s’ha compromès a reforçar la lluita contra l’assetjament sexual, garantir l’atenció psicològica a les dones maltractades i a millorar els serveis d’informació.

D’altra banda, ha demanat «revisar» l’enllumenat públic i assegurar «rutes il·luminades», així com «posar èmfasi» en els entorns dels centres d’oci nocturn