Itàlia

Berlusconi surt de l’hospital després d’estar 44 dies ingressat per la seva leucèmia

El tres vegades primer ministre italià, l’estat de salut del qual es va complicar per una pulmonia, ha sigut donat d’alta després de mes i mig

Berlusconi surt de l’hospital després d’estar 44 dies ingressat per la seva leucèmia
1
Es llegeix en minuts

El tres vegades primer ministre italià i líder de Forza Italia, Silvio Berlusconi, va ser donat d’alta aquest divendres, després d’haver passat 44 dies ingressat a l’hospital San Raffaele de Milà per una pulmonia agreujada per la leucèmia crònica que pateix des de fa temps.

Berlusconi, de 86 anys, va haver de ser ingressat el 5 d’abril a la unitat de cures intensives i després de 12 dies va passar a planta, on s’ha mantingut al seu costat la seva companya sentimental, la diputada Marta Fascina, 53 anys més jove, i on ha rebut les visites dels seus cinc fills, amics i aliats polítics com la primera ministra, Giorgia Meloni.

El magnat va sortir de l’hospital a bord d’un cotxe negre, escortat per diversos vehicles, i no va fer declaracions als mitjans apostats a la porta del centre mèdic.

El propietari del colós Fininvest va aparèixer divendres passat en un vídeo en el qual animava els italians a votar en les eleccions locals celebrades en què uns 800 municipis del país. Prèviament havia enviat un primer videomissatge a la convenció del seu partit, en el qual assegurava estar «a punt» per tornar a la batalla.

En l’últim comunicat mèdic, emès el 3 de maig, els doctors que l’han atès explicaven que el quadro clínic de Berlusconi era «estable i encoratjador», després de gairebé un mes de la seva hospitalització.

Llavors, els doctors Alberto Zangrillo i Fabio Ciceri van revelar que l’exmandatari estava sent tractat d’una «infecció pulmonar» causada per «una condició hematològica crònica de la qual és portador des de fa temps: la leucèmia mielomonocítica crònica».

Notícies relacionades

La leucèmia mieloide crònica és una forma de càncer de la sang que pot aparèixer sobretot en persones més grans de 60 anys i els metges van precisar llavors que s’estava sotmetent a «tractament citorreductor especialitzat».

Al llarg dels anys, Berlusconi ha sigut objecte de diverses hospitalitzacions: en una se li va implantar un marcapassos, mentre que també va ser ingressat per la covid i en una les més recents, el gener del 2022, va ser ingressat per una infecció urinària.