Baròmetre del maig

Enquesta del CIS: el PP retalla a dos punts la distància amb el PSOE en vigílies de la campanya electoral del 28M

¿Qui guanyarà les eleccions? Aquestes són les prediccions per a Barcelona, Madrid i sis ciutats catalanes més

Així estan les enquestes de les eleccions autonòmiques 2023

Enquesta del CIS: el PP retalla a dos punts la distància amb el PSOE en vigílies de la campanya electoral del 28M
1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abans que comencés la campanya de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig, el PP havia retallat a dos punts la seva diferència respecte al PSOE en estimació de vot de cara a uns comicis generals. Si a l’abril Pedro Sánchez sobrepassava en 4,3 punts Alberto Núñez Feijóo, el baròmetre del maig del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha reduït aquest avantatge a 1,9 punts. L’últim mes, el PSOE ha retrocedit 1,3 punts i el PP ha crescut 1,1 punts.

L’altra novetat de l’enquesta és que Sumar, la nova plataforma de Yolanda Díaz, es col·locaria com a tercera força política

El treball de camp de l’enquesta va acabar abans que s’iniciés la campanya electoral, però en els dies en què CIS realitzava les entrevistes telefòniques per a aquesta enquesta, els partits ja havien començat a desgranar les seves ofertes electorals i es parlava especialment de la sequera i de la polèmica sobre la legalització dels pous a l’entorn del Parc Nacional de Doñana.

A més, a partir del 9 de maig, quan el Col·lectiu Víctimes del Terrorisme (Covite) va denunciar la inclusió de 44 condemnats per pertinença o vinculació a ETA en les llistes de Bildu, aquest va ser un altre dels temes de precampanya.

Segon sondeig de Sumar

Notícies relacionades

El baròmetre de l’abril tornava a situar el PSOE com el partit més votat, amb una estimació del 30,4%, (2,3 punts per sota del rècord que havia marcat el mes anterior) i amb un avantatge de 4,3 punts respecte al PP, per al qual el CIS calculava un suport del 26,1%, la pitjor dada des de l’ascens d’Alberto Núñez Feijóo.

Com a tercera força repetia Vox, que pujava fins a un 11,1%, seguit de prop per Sumar, la confluència de Yolanda Díaz, que es va estrenar en els baròmetres amb una estimació de vot del 10,6%, davant de Podem, que es quedava amb un 6,7%. Per a Ciutadans, el CIS estimava un suport del 2,8% a l’abril.