Campanya del 28M

Marlaska creu que és un mal injustificat a les víctimes la presència d’exetarres en les llistes

Marlaska creu que és un mal injustificat a les víctimes la presència d’exetarres en les llistes

EFE/ Raúl Sanchidrián

1
Es llegeix en minuts

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat aquest diumenge a Àvila que la inclusió en les llistes electorals d’EH Bildu de condemnats per pertinença a ETA suposa «un mal injustificat a les víctimes del terrorisme».

En declaracions als periodistes, abans de participar en un acte electoral del PSOE, el titular d’Interior ha demanat a aquests candidats que almenys «siguin valents, facin un pas endavant i demanin perdó pel mal injustificat causat per l’organització terrorista» a la qual van pertànyer.

Incloure’ls en les candidatures «és fer un pas enrere i representa una manca de valors ètics absoluta», ha insistit Grande-Marlaska durant la visita a Àvila, ciutat on ha anat per donar suport a la candidatura de la socialista Eva Arias a l’alcaldia de la capital.

Retret a Feijóo

D’altra banda, el ministre ha demanat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, i al seu partit que «deixin d’utilitzar el terrorisme, que va fer tant mal a la societat.»

«Tant en el PSOE com en el PP molts van patir en primera línia, sobretot els regidors al País Basc, i per un respecte a ells i a totes les víctimes del terrorisme demanem que el deixin d’utilitzar», ha opinat.

Notícies relacionades

Convençut que les llistes de Bildu «no els pot agradar als demòcrates», Grande-Marlaska, no obstant, ha apel·lat a la legalitat vigent.

«Som en un Estat de dret i hi ha coses legals que no ens agraden gens i aquestes són les grandeses i les misèries de l’Estat de dret», ha assenyalat.