El calendari de la vicepresidenta

Díaz es divideix la campanya entre Unides Podem, Més País i Compromís per evitar friccions

  • Podem recorre a Pablo Iglesias per a la campanya electoral del 28-M

Díaz es divideix la campanya entre Unides Podem, Més País i Compromís per evitar friccions
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Ultimar el calendari de Yolanda Díaz per a la campanya electoral del 28-M ha sigut complex. Uns autèntic encaix. La líder de Sumar ha rebut peticions de més d’una desena de partits perquè doni suport als seus candidats. El problema era que moltes d’aquestes formacions, totes cridades a integrar-se en un futur en la plataforma de la vicepresidenta, competeixen a les urnes a diversos territoris. Al final, la també ministra de Treball ha optat per una decisió salomònica, dividir el seu temps en els territoris conflictius.

Segons fonts del seu equip, al País Valencià farà campanya pel candidat a la Generalitat d’Unides Podem, Héctor Illueca, en un acte a Alacant, i per l’actual alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís. A la Comunitat de Madrid recolzarà dos alcaldables: el candidat de Guanyem Alcorcón i coordinador general de Podem Madrid, Jesús Santo, i a l’alcaldessa de Rivas, candidata d’IU-Més Madrid-Equo, Aida Castillejo. En el primer dels casos, Més Madrid es presenta en una llista separada i, en el segon, és Podem qui va en solitari.

On ha evitat de ple el conflicte és en la lluita per l’alcaldia de Madrid i per la presidència de la comunitat. Díaz no acudirà a cap acte dels alcaldables d’Unides Podem ni Més Madrid, Roberto Sotomayor i Rita Maestre, respectivament. Tampoc als dels candidats a l’Assemblea dels dos espais, la casa Alejandra Jacinto i la líder de Més Madrid, Mónica García. La seva única presència a la capital serà el 15 de maig, festa municipal, quan acudirà a la Pradera de San Isidro. L’any passat ja va assistir a aquesta festivitat i es va fotografiar tant amb el dirigent d’Unides Podem com de Més Madrid, i per això aquest any consideren uns plans similars.

Recolzar la unitat

Notícies relacionades

A qui sí que donarà el seu suport ple és a l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El primer dissabte de campanya serà a la capital catalana junt amb la regidora, amb qui ha mostrat plena sintonia en els últims mesos, però més significatiu és que Barcelona també és la plaça que ha escollit la líder de Sumar per tancar la campanya electoral. A més, el primer cap de setmana també serà a Montcada i el segon cap de setmana tindrà un altre acte a Catalunya que encara no està tancat. Quatre actes en total que mostren que Díaz se sent molt còmoda en un territori on s’han reduït al mínim les divisions.

Seguint aquesta línia, la vicepresidenta també acudirà a altres territoris on han regnat les candidatures d’unitat: Valladolid, Pamplona, Mèrida, Sevilla, Màlaga o Donosti.