Guerra d’Ucraïna

Pablo Iglesias carrega contra «els ‘palmeros’ del poder» que ataquen Inna Afinogenova

  • El fitxatge estrella de Pablo Iglesias per als seus mitjans, acusada de falsejar notícies quan treballava a la televisió russa

  • Inna Afinogenova, l’antiga estrella del canal de Putin en espanyol | Perfil

  • ¿Què és Canal Red, la televisió alternativa de Pablo Iglesias?

Pablo Iglesias carrega contra «els ‘palmeros’ del poder» que ataquen Inna Afinogenova

Público

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El fundador de Podem i exvicepresident del Govern Pablo Iglesias ha sortit aquest dijous en defensa d’Inna Afinogenova, la seva principal col·laboradora al pòdcast ‘La Base’ i a Canal Red, i ha afirmat sentir «menyspreu» per la «màfia corporativa de ‘palmeros’ del poder», que considera que l’ataquen «amb porqueria». Després de revelar EL PERIÓDICO les acusacions d’un exempleat de la televisió russa RT que Afinogenova va falsejar notícies a favor del Kremlin quan era subdirectora de la seva pàgina web, l’exlíder del partit morat ha defensat que el seu fitxatge estrella «es va jugar la seva llibertat i es juga cada dia la de la seva família que viu a Rússia, per raons ètiques i per estar en contra de la guerra».

Notícies relacionades

«Inna va deixar un salari que mai cobrarà aquí, va deixar el seu país, es va jugar la seva llibertat i es juga cada dia la de la seva família que viu a Rússia. I ho va fer per raons ètiques, per estar en contra de la guerra. I es va unir a nosaltres, sabent que rebria cops des dels dos costats. La meva admiració per ella i per la seva tasca periodística només és comparable al menyspreu que sento cap aquesta màfia corporativa de ‘palmeros’ del poder que avui tornen a atacar-la amb porqueria. Gràcies, companya», ha escrit Iglesias al seu compte de Twitter.

Per la seva banda, Afinogenova també ha atacat els que la critiquen, sense donar-ne noms. «Els mateixos que, amb un cinisme absolut, demanaven a la societat russa que protesti contra la invasió, ara critiquen des del seu sofà les poques que hem estat disposades a fer-ho, amb un altíssim cost personal. El que és greu és que dissuadeixen qualsevol rus que pensi fer el mateix», ha afirmat la comunicadora al seu compte de Twitter.