Els espeternecs del procés

L’Ajuntament de Lleida retira la pancarta pels ‘presos polítics’ després de l’ordre de la Junta Electoral

  • El Parlament retarda el cessament de Borràs i al·lega davant la JEC que la seva condemna no és ferma

  • El pols per l’escó de Borràs arribarà al Parlament a les portes de les municipals

L’Ajuntament de Lleida retira la pancarta pels ‘presos polítics’ després de l’ordre de la Junta Electoral

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Lleida ha reiterat de la façana de la Paeria la pancarta en suport a la ‘Llibertat de persones preses polítiques i exiliades’, arran d’una ordre de la Junta Electoral de Zona (JEZ).

Segons fonts consultades per Europa Press, la retirada s’ha produït dins del termini de 24 hores que la Junta va donar a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC), per retirar-la en compliment del deure de neutralitat.

La JEZ va donar aquesta ordre arran d’una denúncia presentada per la candidata de Valents a l’alcaldia de Lleida, Ángeles Ribes, que ha celebrat que la pancarta ja no sigui a la façana després que el consistori la pengés el 2019 i ha avisat que, si la tornen a posar, ho denunciaran de nou.

«No deixa de ser molt lamentable cada vegada que hi ha eleccions que hem d’anar presentant denúncies perquè es compleixi la llei i es mantingui l’escrupolosa neutralitat política», ha dit en declaracions a Europa Press.

Notícies relacionades

En un cas similar també a Lleida, l’exdiputat del Parlament de la CUP i exregidor de Lleida Pau Juvillà va acabar inhabilitat per haver-se negat a retirar un llaç groc del seu despatx a la Paeria en període electoral a petició de la Junta Electoral.

«Les conviccions republicanes i separatistes del senyor Pueyo flaquegen quan s’enfronta a una possible denúncia per desobediència», ha advertit la candidata de Valents.