Divisió a l’esquerra

Pablo Iglesias retreu a Yolanda Díaz l’«amanida d’hòsties»: «Allunya Sumar de Podem»

L’exvicepresident revela l’«emprenyament» de Podem per l’entrevista de Jordi Évole, assegura que la seva forta presència mediàtica respon a una «petició de Belarra» i creu que «els jutges masclistes aplaudiran Yolanda en la tertúlia de Ferreras avui»

Pablo Iglesias retreu a Yolanda Díaz l’«amanida d’hòsties»: «Allunya Sumar de Podem»
2
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Pablo Iglesias ajusta comptes amb Yolanda Díaz només dotze hores després de la seva entrevista amb Jordi Évole. L’exvicepresident del Govern no ha dubtat a respondre una a una les afirmacions de la vicepresidenta segona del Govern, que diumenge a la nit nit va censurar l’excessiu protagonisme d’Iglesias i va criticar la manera de fer política de Podem, a qui va acusar de no tenir voluntat d’acord.

«¿En què ajuda l’amanida d’hòsties?», s’ha preguntat Iglesias aquest dilluns al matí als micròfons de RAC-1. El dirigent va revelar el «dolor», la «tristesa» i l’«emprenyament» a Podem per la intervenció. En aquest sentit, en un detallat article publicat a Ctxt, ha defensat que l’entrevista de Díaz «allunya encara més Sumar de Podem».

«Menyspreu a les dones»

Després que Yolanda Díaz critiqués el gran protagonisme de Pablo Iglesias, que «sempre és present», el dirigent ha volgut defensar-se i ha acusat Díaz i l’entrevistador de menysprear la secretària general de Podem: «No està bé que el nom de Ione Belarra desaparegués a l’entrevista i els menysteniments que apareixien». «El menyspreu d’ahir a les dones que manen a Podem em sembla fort», ha advertit.

En aquest sentit, ha justificat la seva forta presència mediàtica en una «petició» de Belarra. «Estic complint el rol que la meva secretària general em va demanar que complís», revelava a Ctxt. «Ione em va demanar ser un actiu mediàtic del partit, bàsicament perquè no hi ha gairebé ningú que defensi les idees de Podem a les televisions i a les ràdios», va afirmar abans de lamentar que «no em deixen estar en cap televisió estatal». «Sé que a molts companys de Sumar els agradaria que callés», ha assegurat a RAC-1.

«Els jutges masclistes l’aplaudiran»

En aquest sentit, sobre les acusacions de masclisme de Díaz a Iglesias i a Pedro Sánchez, ha assegurat que «segur que és veritat i jo ho assumeixo», però ha continuat advertint que «cal assenyalar els masclistes quan rebenten la teva companya. Molta gent hauria volgut veure Yolanda assenyalant els jutges masclistes».

«Els jutges masclistes aplaudiran Yolanda a la tertúlia de Ferreras avui». A més, ha criticat que «fer-me mal a la tele és gratis, és sumar-se al que diuen els tertulians i la major part dels mitjans de comunicació».

Notícies relacionades

Iglesias ha assegurat que va ser una «mala entrevista»: «No crec que ella estigui contenta avui. Tots hem fet alguna entrevista dolenta i després es viu amb molta amargor». «No sé si hi ajuda gaire», ha assegurat dos dies després de la seva intervenció a la Festa de la Primavera, on va denunciar els «insults» i «menyspreus» per part de Díaz.

En aquest sentit, ha fet una crida a Díaz: «Tant de bo els companys abaixin una mica el to i entenguin que, des del respecte, cal arribar a un acord».