Eleccions municipals

La diputada Marina Bravo, número 3 de la llista de Ciutadans a Barcelona

La dirigent, pròxima a Inés Arrimadas, acompanyarà l’alcaldable Anna Grau en la candidatura del 28-M

La diputada Marina Bravo, número 3 de la llista de Ciutadans a Barcelona

Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A sis setmanes de les eleccions municipals, els partits poleixen l’alineació oficial amb què es presentaran als comicis. Ara que els números dos dels partits estan oficialitzats –tret el del PP–, les formacions comencen a revelar la resta de la llista. Aquest matí, qui presentarà els seus acompanyants és la candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Anna Grau, i, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, un dels noms rellevants serà el de la diputada taronja Marina Bravo, que ocuparà el tercer lloc a la papereta electoral.

Bravo és una de les dirigents de la formació taronja més pròximes a Inés Arrimadas. De fet, va formar part del seu nucli dur quan va fer el salt a Madrid ocupant el lloc de secretària general del partit, fins que aquest gener va ser substituïda per la nova executiva. Actualment és una de les sis diputades de Cs al Parlament de Catalunya.

Bravo, nascuda a Saragossa el 1978, és enginyera de camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), té un màster en infraestructures ferroviàries i una llicenciatura en antropologia social i cultural per la UNED. Després de diversos anys d’experiència laboral en el sector de la construcció, el 2007 va començar a treballar a Adif, on té un càrrec en la direcció des del 2012, tot i que està d’excedència.

Notícies relacionades

L’alcaldable Anna Grau ha optat per envoltar-se d’un perfil de dins del partit, com va fer amb l’elecció de Nico Ortiz com a número dos. La seva aposta es llegeix en clau interna com un intent de recosir ferides després de la crisi viscuda tant a nivell nacional com municipal.

Cs, que va cultivar sis regidors en les últimes eleccions, no té poder dins de l’ajuntament. Primer va ser a causa del cisma amb Manuel Valls a l’inici de la legislatura, i fa uns mesos per la ruptura amb els tres representants que es van mantenir fidels al partit després del daltabaix de la investidura d’Ada Colau. A l’octubre, el regidor Paco Sierra va ser expulsat de la formació després d’autoproclamar-se líder del grup i les altres dues regidores –Noemí Martín i Julia Barea– tenen obert un expedient disciplinari.