Relleu

Junts eludeix valorar la possible sortida de Laura Borràs del Parlament i trasllada la pressió a ERC

Rius afirma que és la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, qui ha de respondre a la Junta Electoral Central

Junts eludeix valorar la possible sortida de Laura Borràs del Parlament i trasllada la pressió a ERC

GERARD ARTIGAS / ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha afirmat sobre el futur de la presidenta del partit, Laura Borràs, condemnada per prevaricació i falsedat a quatre anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació, que «estem davant una nova ingerència de la Junta Electoral, Central (JEC)» contra el Parlament. La JEC ha donat deu dies hàbils a la Cambra perquè es pronunciï sobre la retirada de l’escó a Borràs.

«Li correspon a la vicepresidenta [Alba] Vergés respondre», s’ha limitat a afirmar el portaveu. «Tot és qüestió de voluntat política», ha afegit, traslladant així la pressió a la dirigent d’ERC. «El compliment del reglament del Parlament s’ha d’exigir a qualsevol president del Parlament», ha apuntat en aquest exercici de pressió Vergés, que ha rebut la notificació de la JEC.

Rius ha mantingut la tesi de la «persecució política» en el cas Borràs i ha eludit valorar què farà Junts si la JEC deixa sense escó a la presidenta de la formació. D’aquesta manera el partit eludeix valorar el debat sobre si Junts proposarà un altre diputat o diputada del partit per substituir-la.

La llei de vivenda

Sobre la llei de vivenda pactada la setmana passada pel Govern amb ERC i Bildu, el portaveu del partit independentista ha afirmat que Junts vol conèixer els detalls i saber si es respecten les competències de la Generalitat, i més enllà d’això ha afirmat que la iniciativa «fa olor d’electoralisme».

Notícies relacionades

Rius ha assegurat que el president Aragonès ha impulsat l’acord de claredat per aconseguir un referèndum pactat sobre autodeterminació «per tapar els seus fracassos com a gestor». Junts ha acusat el Govern de ser «incapaç» d’afrontar el problema de la sequera amb una gestió eficaç, i s’ha dedicat a «centrifugar» la responsabilitat als ajuntaments.

El pacte amb Trias

Per la seva banda, el PDECat ha ratificat que «ultima» els contactes per confirmar que recolza Xavier Trias en la candidatura a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona, incloent-hi la presència de Joana Ortega com a número sis de la llista.