Sumar

Yolanda Díaz: «Els homes d’esquerra són un conyàs»

Veu l’esquerra «establerta en la melancolia» i defensa la política útil, sense «soroll» i amb «més esperança»

Yolanda Díaz: «Els homes d’esquerra són un conyàs»
1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que les esquerres espanyoles estan «establertes» en una «melancolia brutal», en què procura més «tenir raó que canviar la vida de la gent» i ha defensat bolcar-se en la política «útil», «amb molts menys soroll i més esperança».

A més, rebutja que se la vinculi amb altres líders d’esquerra masculins. «Resulta que ara que faig un pas endavant porto una preposició amb mi. És de Pablo Iglesias, és de Pedro Sánchez, és d’Íñigo Errejón. No em diuen: és d’Ada Colau, de Mónica García, d’Irene Montero. No ho entenc. ¿Creus que és casual?», ha qüestionat.

Notícies relacionades

D’altra banda, ha assenyalat que els homes d’esquerra «són un conyàs». «Em tenen fins al capdamunt. Es creuen que ells no són masclistes perquè són d’esquerres. No hi ha cosa pitjor al món», ha explicat. A més, ha assenyalat: «Els homes al nostre país haurien de reflexionar i prendre’s molt seriosament els canvis socials que hi està havent a Espanya i al món. Seria convenient que fossin els primers a entendre els micromasclismes i el que fan amb nosaltres en la vida privada. Seria bo, a més, que fossin els primers que denunciessin situacions de discriminació». 

Finalment, Díaz ha indicat que ara es necessita «més que mai» imaginació en la política i ha proclamat que la pandèmia ha demostrat que el neoliberalisme «ha fracassat» en el pla intel·lectual, i que ara el repte és derrotar-lo en el polític.