La judicialització del procés

El PSOE atribueix la tornada de Ponsatí a la batalla electoral amb ERC

Els socialistes remarquen que la decisió comporta «poc risc» per a l’eurodiputada perquè ja no està acusada de sedició

  • DIRECTE | Clara Ponsatí, detinguda: últimes notícies i reaccions

El PSOE atribueix la tornada de Ponsatí a la batalla electoral amb ERC

Gerard Escaich/ACN

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La tornada a Espanya de l’exconsellera i eurodiputada de Junts Clara Ponsatí i la seva posterior detenció per part dels Mossos d’Esquadra no ha inquietat gaire a la Moncloa. El fet que Ponsatí hagi buscat la imatge pública del seu arrest no fa témer al Govern, almenys de moment, que pugui afectar l’estratègia de distensió que han mantingut Pedro Sánchez i Pere Aragonès en aquests últims dos anys.

Notícies relacionades

De fet, fonts socialistes atribueixen la decisió de Ponsatí de tornar just ara a Catalunya i de no comparèixer voluntàriament davant del Tribunal Suprem a la «baralla» de Junts amb ERC de cara a les eleccions municipals. A ningú se li escapa que, amb el seu gest, l’eurodiputada de Junts ha marcat distàncies amb l’actual consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, i amb l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, que es van presentar davant el Suprem a Madrid només tornar a Espanya. I precisament aquest dimecres comença el judici a Serret en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

«Busca alimentar la polèmica de cara a les eleccions municipals», afegeixen les fonts socialistes, que neguen qualsevol tipus de tracte entre el Govern i Ponsatí i remarquen que la decisió comporta «poc risc» per a l’eurodiputada. Es pot recordar que l’exconsellera ha decidit tornar a Espanya una vegada que ja no pesa sobre ella el delicte de sedició, derogat en l’última reforma del Codi Penal impulsada per l’Executiu. Sí que està acusada Ponsatí de desobediència, un delicte que en cap cas comporta penes de presó.