Eleccions municipals

Maragall qualifica de «subhasta irresponsable» el pla de vivenda de Jaume Collboni

El republicà presenta la llista d’ERC a Barcelona per al 28-M a l’espera d’un pacte amb EUiA

politica/Maragall26MAR23.jpg

politica/Maragall26MAR23.jpg

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha menyspreat aquest diumenge el pla de vivenda del seu contrincant socialista, Jaume Collboni. «No participarem en subhastes, a veure qui eleva l’escala d’irresponsabilitat», ha asseverat el republicà.

«ERC assumeix no com a promesa, sinó com a compromís, facilitar als joves de la ciutat la llibertat de triar on volen viure. Si volen quedar-se a Barcelona, i a quin districte».

Elisenda Alamany i Eva Baró (número 5 de la llista) van entrar, via xarxes socials, més al drap de la proposta de Collboni. Alamany, després d’incloure el preu mitjà del lloguer a la ciutat en els últims anys, va asseverar que «si Collboni creu que pot solucionar aquest problema sol, llavors ell és el responsable de no haver-ho fet aquests anys» en què el socialista ha sigut primer tinent d’alcalde d’Ada Colau. Més o menys el mateix argument que utilitza Baró. I és que els republicans consideren que l’entrada del PSC, al més alt nivell, al govern municipal el 2019 resta credibilitat a tota proposta que Collboni pugui fer en campanya.

Llista en espera

Notícies relacionades

Maragall ha presentat aquest diumenge els integrants de la llista d’ERC a les eleccions municipals. Presentada com a llista tancada, queda a expenses de les negociacions entre els republicans i EUiA, a nivell català, que poden afectar la llista municipal de la capital catalana.

A l’espera que es resolgui la possible entrada de la co coordinadora del ple EUiA, Mercedes Vidal, i quin número serà, la llista que va presentar Maragall inclou la majoria dels actuals regidors republicans al ple als llocs de sortida i dos independenientes (la número 2, Elisenda Alamany, i la 7, Rosa Suriñach). Al capítol de destacats cal assenyalar