Debat al Congrés

El PSOE confirma el seu goig amb la moció de censura de Vox: López dona les «gràcies» a Tamames

El portaveu socialista assegura que el debat ha mostrat la «fortalesa» del Govern i que el PP és «el mateix» que l’extrema dreta

El PSOE confirma el seu goig amb la moció de censura de Vox: López dona les «gràcies» a Tamames

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE està content amb la moció de censura. Els socialistes consideren que ha servit per deixar clar que Vox i el PP són en el fons el mateix, per enaltir la tasca del Govern, per reactivar l’electorat d’esquerres i per tornar a cohesionar la seva coalició amb Unides Podem. En aquesta valoració van coincidir dimarts en privat diversos dirigents del partit i membres de l’Executiu, però Patxi López ho ha deixat clar aquest dimecres, segon dia del debat, des de la tribuna d’oradors del Congrés. El portaveu parlamentari del PSOE ha donat fins i tot les «gràcies» al candidat proposat per l’extrema dreta, Ramón Tamames. Diverses vegades. 

Notícies relacionades

«Gràcies, senyor Tamames, perquè la moció ha deixat clares unes quantes coses», ha assenyalat López, que ha argumentat que la iniciativa per desallotjar Pedro Sánchez de la Moncloa han sigut, en realitat, «tres». La primera, un instrument per «mostrar la fortalesa i l’enorme recorregut d’aquest Govern davant el no-res» del PP i Vox. La segona, un «bumerang» per al partit de Santiago Abascal, que ha quedat «retratat com el que és: una extrema dreta que només proposa una tornada al passat». La tercera, la «veritable moció», ha continuat l’‘exlehendakari’, anava dirigida al PP, perquè Vox, durant aquests dos dies a la Cambra baixa, ha deixat clar que els populars i els ultres «estan junts: són el mateix, defensen el mateix i el seu futur és el mateix». 

La legitimació

«Avui el PP s’abstindrà perquè el seu futur depèn de Vox. Però Vox no és qualsevol cosa –ha conclòs López–. Vox és la negació de la violència masclista, és qui busca impedir els avenços en matèria d’igualtat, és el que enyora l’etapa més negra de la democràcia. I el PP s’abstindrà. Senyories del PP, davant qüestions tan importants, l’abstenció legitima el model de Vox, el de l’extrema dreta».