Fitxatge de la fundació del PP

Toni Nadal: «No entro en política, Feijóo em va demanar que hi col·laborés a nivell esportiu»

L’oncle de Rafa Nadal assegura que aquesta col·laboració «no té res a veure amb la meva oposició al TIL» de Bauzá, «tinc clar que parlem català de Mallorca i la llei de normalització lingüística la va fer el PP de Cañellas»

Toni Nadal: «No entro en política, Feijóo em va demanar que hi col·laborés a nivell esportiu»
3
Es llegeix en minuts

L’exentrenador i oncle del tennista Rafa Nadal, Toni Nadal, ha sigut notícia pel seu recent fitxatge per la nova fundació que està impulsant el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo. En conversa amb aquest diari, Toni Nadal ha deixat clara la seva vinculació amb el projecte: «Em van demanar que hi col·laborés amb temes d’esport i joventut. No entro en política en absolut». L’entrenador apunta que, precisament, aquesta nova fundació buscava professionals de diferents àmbits «de fora de la política». Per aquesta raó, va desmentir que tingués «cap aspiració política; t’asseguro que no la tinc», ha remarcat.

Toni Nadal va explicar que va ser Alberto Núñez Feijóo qui el va trucar i li va relatar el projecte. «Em va demanar que hi col·laborés des de l’aspecte esportiu i en temes de joventut, res més». Amb això assenyala que en cap moment pensa formar part de cap partit ni tampoc afiliar-se al PP. La seva col·laboració se cenyeix a oferir assessorament en el camp d’allò en què és un reconegut expert, l’esport, on va començar des de baix fins arribar a l’elit.

Respecte a la seva postura contra el Tractament Integral de Llengües (TIL) que volia imposar José Ramón Bauzá en la seva etapa com a president del Govern amb el PP, Toni Nadal també es mostra contundent i la seva postura no ha variat gens ni mica des de l’any 2013: «Jo tinc clar que aquí parlem català de Mallorca i això no vol dir que siguem catalans. Som mallorquins, però la llengua és el català de Mallorca i per això em vaig oposar al TIL». Sobre el fet que ara col·laborarà en una fundació del PP, el mateix partit que proposava el TIL amb Bauzá, Nadal recorda: «La llei de normalització lingüística a les Balears la va impulsar el Govern de Gabriel Cañellas, que era del PP».

A la pregunta de si el seu nebot li ha recriminat que no entrés en política, assegura: «Rafael no m’ha dit res sobre això i no té per què fer-ho. No entenc com es poden publicar presumptes converses privades quan són això, privades».

El Partit Popular va emetre un comunicat dilluns en el qual anunciava que Toni Nadal seria un dels personatges estrella de la seva fundació. En el mateix comunicat, el president Alberto Núñez Feijóo va valorar especialment de Toni Nadal «la seva àmplia experiència en la gestió esportiva i la seva ferma defensa dels valors d’esforç i capacitat, com ha demostrat al llarg de la seva exitosa carrera professional». Junt amb Nadal, Feijóo també va anunciar la incorporació de la periodista i presidenta de la Fundació Querer, Pilar García de la Granja, per a la nova fundació popular.

Notícies relacionades

Una de les funcions d’aquesta institució, que dirigirà el doctor en Economia Pablo Vázquez, expresident de Renfe i ex director executiu de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (FEDEA), és la d’atraure talent i experiència que donin un valor afegit a la política en general i al PP en particular.

La figura de Toni Nadal

Toni Nadal va començar la seva trajectòria al club de tennis de Manacor, del qual va arribar a ser director. Ha treballat durant 27 anys amb Rafa Nadal i ha collit el palmarès més exitós del circuit internacional de tennis. Actualment és director tècnic esportiu de la Rafa Nadal Academy. Sempre ha considerat que en la formació de qualsevol esportista és fonamental treballar tres aspectes: el treball tècnic, la formació del caràcter i la formació en valors. Aquest últim àmbit és d’especial rellevància per al president del PP, Alberto Núñez Feijóo. El seu únic flirteig en política el vam trobar als anys 90, abans que Rafa Nadal irrompés en l’esfera internacional, quan va formar part d’un partit independent de la seva ciutat, Convergència de Manacor.