Derivada del cas Mediador

Un tercer comandament de la Guàrdia Civil, investigat per irregularitats a les obres de les casernes

Va ser comandant a Alacant i se li atribueix falsedat documental

Un tercer comandament de la Guàrdia Civil, investigat per irregularitats a les obres de les casernes
1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Mercedes Gallego
Mercedes Gallego

Periodista

ver +
Cristina Gallardo

Les imputacions del cas Casernes s’amplien a un tercer cap de la Guàrdia Civil. El comandant que regia la Secció de Personal i Suport de la Comandància d’Alacant, A. L., ha sigut incorporat a la causa que se segueix a Madrid per manipulació de contractes d’obra en cases caserna de l’institut armat, confirmen fonts policials pròximes a la investigació.

Les indagacions d’Assumptes Interns de la Guàrdia Civil revisen aquest oficial per un delicte de falsedat documental, igual que a l’excap de la Comandància d’Àvila, Carlos Alonso, per visar i segellar obres com a executades sense comprovar la seva efectiva realització. 

Aquest tercer imputat, que era comandant a Alacant quan es van produir els fets, ha ascendit a tinent coronel recentment, però la Guàrdia Civil no li ha donat encara plaça, per la qual cosa es manté en situació d’actiu sense destí.

Notícies relacionades

De moment, al tinent coronel A.L. només li ha pres declaració Assumptes Interns. La jutge que instrueix el cas a Madrid no l’ha cridat encara a declarar.

L’oficial investigat ha assegurat a aquest diari que no coneix encara la seva nova circumstància. El tinent coronel ha explicat que ell només es limitava a visar el que li comunicaven els caps de les casernes.