El judici a la presidenta de Junts

ERC a Borràs: «Cal donar exemple»

Marta Vilalta considera que les pràctiques que es jutgen són «un flac favor a la democràcia»

ERC a Borràs: «Cal donar exemple»

MARIA ASMARAT / ACN

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, no ha volgut anticipar-se a una eventual condemna a Laura Borràs pel fraccionament de contractes, però sí que ha assenyalat que els partits, quan estan al capdavant de les institucions, «han de donar exemple» i aquesta venda al detall o trossejament no encaixa amb el que són unes pràctiques edificants. És més, «són un flac favor a la democràcia», ha dit abans de remetre’s a posteriors interpretacions o exigències d’ERC en el cas que la presidenta de Junts sí que sigui inhabilitada. La més immediata, per exemple, seria el nomenament d’un nou president del Parlament. Escenaris que, de moment, els republicans defugen per no ser qualificats d’oportunistes.

Tot i que és obvi que, portes endins, Esquerra veu més que possible que Borràs quedi fora del joc polític per llarg temps i que això ocasionarà tot un terratrèmol a les files dels seus arxienemics de Junts.

De moment, el focus dels republicans es troba ja posat en les eleccions municipals, tres mesos i un dia abans de la seva celebració. «És una oportunitat perquè la ciutadania deixi enrere la Catalunya dual que mou per impedir les transformaciones republicanes», en clara referència al PSC i Junts.

Notícies relacionades

«N’hi ha que volen guanyar mirant al passat i mantenint els privilegis, i d’altres que desitgen que tot segueixi com sempre», ha conclòs.

Vilalta també ha reiterat que només recolzarà una reforma de la llei del ‘només sí és sí’ si té el vistiplau dels dos membres del Govern de Pedro Sánchez (PSOE i Unides Podem). És més, va concretar, si no hi ha aval del Ministeri d’Igualtat d’Irene Montero.