Per corrupció

Laura Borràs apaga Twitter i suspèn la seva activitat pública pel judici

La líder de Junts s’enfronta a 6 anys de presó, 21 d’inhabilitació i 144.000 euros de multa

Laura Borràs apaga Twitter i suspèn la seva activitat pública pel judici

ALEJANDRO GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La líder de Junts, Laura Borràs, ha emès un comunicat aquest dijous en què anuncia que suspèn la seva activitat pública, xarxes socials incloses, per «concentrar-se en el judici que comença aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)». El seu futur polític i personal està en joc, ja que se la jutja per haver afavorit presumptament un amic, l’informàtic Isaías Herrero, en l’adjudicació d’uns serveis fraccionant els contractes quan ella dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Notícies relacionades

A més, qui va ser col·laborador de la dirigent independentista ha fet un pacte amb la fiscalia i està disposat a inculpar-la a canvi de la rebaixa de la petició de pena i evitar, així, el seu ingrés a la presó. Aquesta confessió, si es dona durant la seva declaració, serà una clatellada per a la política i l’acostaria a una sentència condemnatòria. Un pacte al qual no descarta sumar-se l’altre acusat al judici. La líder de Junts s’enfronta a 6 anys de presó, 21 d’inhabilitació i 144.000 euros de multa

La presidenta del Parlament suspesa assegura en un vídeo penjat a les seves xarxes socials que fa «un parèntesi» de l’activitat pública: «No estava preparada per a això, necessito fer un parèntesi, necessito concentrar-me en el que és més important, que és defensar la meva innocència», ha assegurat Borràs. Fonts de l’entorn de la presidenta han explicat que aquest «parèntesi», que durarà el que duri el judici, es traduirà que Borràs no participarà ni en actes públics ni tindrà activitat a les xarxes socials.