Polèmica

Montero: «Estic disposada a cedir i reformar la llei del ‘només sí és sí’»

La ministra d’Igualtat obre la porta a pujar algunes penes

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’ha mostrat aquest dissabte disposada a modificar la llei del ‘només sí és sí’ per tenir «una resposta unitària com a Govern davant aquesta ofensiva contra ella i, si és necessari, a pujar algunes penes» de la contestada norma que ha provocat rebaixes en sentències de casos d’abusos i violacions i excarceració d’agressors.

«Estic disposada a cedir, a reformar la llei del ‘només sí és sí’ i, si fos necessari, pujar algunes penes», ha afirmat Montero en un acte de Podem a Múrcia. «Només hi ha una cosa en la qual no estic disposada a cedir, el canvi de model. El consentiment ha arribat per quedar-se», ha remarcat la ministra abans de carregar contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui ha responsabilitzat de ser el principal impulsor de l’ofensiva contra la llei.

Discrepàncies amb el PSOE

Notícies relacionades

La dirigent d’Unides Podem ha reconegut que està preparada per a la reforma per fer-se «càrrec del dolor, del patiment, de la preocupació de les víctimes i dels qui les acompanyen, de les seves advocades, dels seus familiars i també de la preocupació social», malgrat que, com ha assenyalat en dies previs, no hi ha un acord amb el PSOE per a aquesta reforma, de manera que la part morada del Govern de coalició té «una discrepància forta» sobre ella.

«Mai he estat més disposada a arribar a un acord –ha afirmat– perquè sé que la llei està ben feta, entre altres coses, perquè la vam fer mà a mà amb el ministeri competent per a les reformes penals, el de Justícia de Juan Carlos Campo, amb un equip excel·lent, i sé que és una ofensiva de sectors reaccionaris, com la del 2004» contra la llei integral contra la violència masclista aprovada pel Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero.