INTERMUNICIPAL DEL PP

Alcaldesses veteranes del PP carreguen contra el feminisme de Montero: «Es creuen les salvadores»

«Ara arriben les salvadores de la pàtria. Les noies de Podem. Les ties som més llestes i el que necessitem són lleis que garanteixin la igualtat», ha retret Celia Villalobos

Alcaldesses veteranes del PP carreguen contra el feminisme de Montero: «Es creuen les salvadores»
2
Es llegeix en minuts

S’han assegut a l’escenari sis dones del PP que representaven passat i present. Tres veteranes exalcaldesses –Luisa Fernanda Rudi, Celia Villalobos i Teófila Martínez– que van retre un continu homenatge a Rita Barberá a la ciutat que va dirigir durant 24 anys; i tres aspirants a les municipals del maig –l’actual alcaldessa de Santander, Gema Igual, que aspira a revalidar; Natalia Chueca, que substitueix Jorge Azcón en la candidatura per Saragossa i Ainhoa Domaica, cap de llista per a Vitòria. La bretxa generacional no ha impedit que compartissin retrets contra el Govern de Pedro Sánchez, especialment per la llei del ‘només sí és sí’, i que reivindiquessin «el feminisme del PP» en la intermunicipal que els conservadors celebren aquest cap de setmana.

La taula d’exalcaldesses i candidates tenia tota la intencióNo només a la recerca d’una picada d’ullet feminista d’Alberto Núñez Feijóo, que només té dues dones en la direcció nacional, sinó de contraposar el feminisme de la coalició de PSOE i Unides Podem amb la trajectòria de dones candidates del PP des que el 1995 José María Aznar va començar a designar-les. «Quina casualitat que a l’esquerra no tenien candidates. Totes nosaltres hem lluitat per trencar el sostre de vidre, hem demostrat eficàcia», ha assegurat Villalobos que ha sigut, amb diferència, la més combativa.

Sobretot en les crítiques a la ministra d’Igualtat: «Ara arriben les salvadores de la pàtria. Les noies de Podem. No, carinyo, no. Les ties som més llestes. Sabem lluitar i el que necessitem són lleis que garanteixin la igualtat. És una vergonya veure una secretària d’Estat fotent-se de la rebaixa de penes a agressors», ha dit amb referència a les polèmiques paraules d’Ángela Rodríguez Pam de fa unes setmanes. Villalobos ha assegurat que «la societat ha de reaccionar» contra la llei del ‘només sí és sí’, i ha augurat que «aquesta reacció serà en el PP». 

També Luisa Fernanda Rudi ha carregat contra «l’efecte inesperat» de la llei estrella d’Igualtat, «que no ha sigut cap altre que la indignació de la societat». «Això és el que els té preocupats. Ja hem escoltat abans que un Codi Penal més dur no significa cap protecció. Que no són partidaris d’apujar les penes», ha assegurat l’exalcaldessa de Saragossa, i ha assenyalat així les diferències que es veuran entre PSOE i Unides Podem per a aquest retoc de la llei que els socialistes exigeixen ara i que els morats intenten frenar. L’ala majoritària del Govern ha deixat clar que no esperarà més i que, si no hi ha acord entre els socis, registraran el canvi pel seu compte en una proposició de llei a principis de la setmana vinent.

Notícies relacionades

Teófila Martínez, alcaldessa de Cadis entre el 1995 i el 2015, també ha reivindicat el llegat de Barberá –«vaig aprendre d’ella que s’ha de donar la cara i que si vols guanyar-te el respecte de la gent has de mirar-los a la cara»– just després que Villalobos recriminés entre aplaudiments «la millor alcaldessa del món, que va ser destrossada per un partit que no mereix governar». 

En el públic atenien altres alcaldesses i candidates. Entre elles, Ángeles Muñoz, alcaldessa de Marbella i candidata a la reelecció, implicada en un fortíssim escàndol a l’estar el seu marit i fillastre processats com a presumptes autors dels delictes de blanqueig de capitals i organització criminal en el marc d’una suposada xarxa de narcotràfic.