RAN

DIRECTE | Els governs d’Espanya i el Marroc celebren la seva XII Reunió d’Alt Nivell

DIRECTE | Els governs d’Espanya i el Marroc celebren la seva XII Reunió d’Alt Nivell
1
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, copresideix aquest 1 i 2 de febrer junt amb el seu homòleg marroquí, Aziz Akhannouch, la XII Reunió d’Alt Nivell (RAN) . La RAN, en la qual es firmaran una vintena d’acords, es desenvoluparà durant la jornada de dijous després d’una ofrena floral que farà Sánchez al mausoleu de Mohamed V.

Finalment, el president del Govern no es reunirà amb el rei marroquí amb motiu d’aquesta cimera, ja que és fora del país. Per aquesta raó, Mohamed VI ha mantingut una conversa telefònica amb Sánchez en la qual han coincidit a assenyalar que la RAN serà un èxit i que servirà per consolidar la nova etapa en les relacions bilaterals. En aquesta conversa, el cap del Govern ha acceptat una invitació del rei per fer pròximament una visita oficial a Rabat, segons han informat tant l’Executiu com la casa reial del Marroc.

Dotzena cimera

Notícies relacionades

Aquesta és la cimera número 12 des que, el 1993, Espanya i el Marroc van començar a aplicar el tractat d’amistat que recull la cita, suposadament anual, de la qual es va celebrar l’última el 2015.

Dues Reunions d’Alt Nivell (RAN) previstes el 2020 i el 2021 van ser anul·lades pel Marroc, que, animat pel suport dels EUA, manté una política més agressiva en el conflicte del Sàhara.