Davant el mateix jutge

La fiscalia recorre la decisió de Llarena de no acusar per desordres públics Puigdemont

  • El ministeri públic discrepa del magistrat ja que considera que la conducta castigada amb sedició no és una mera desobediència

La fiscalia recorre la decisió de Llarena de no acusar per desordres públics Puigdemont
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La fiscalia no vol esgotar els terminis i ja ha recorregut la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de substituir el processament de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per sedició per una mera desobediència. El ministeri públic discrepa del criteri del magistrat i considera que la conducta dels líders del procés és enquadrable en el nou delicte de desordres públics agreujats, penat amb fins a cinc anys de presó.

Notícies relacionades

En el que sí que coincideixen els fiscals del procés i el jutge d’instrucció és que el delicte de malversació pel qual se’l reclama és el corresponent al seu tipus més greu que pot estar penat amb fins a 12 anys de presó, de manera que la seva impugnació no es dirigeix contra aquesta part de la resolució donada a conèixer dijous contra Puigdemont i la resta de pròfugs de la justícia.

En canvi, la fiscalia, al seu recurs, de 10 pàgines, argumenta per què la conducta que el tribunal del procés va considerar sedició pot continua sent castigada amb el nou delicte introduït pel Govern a la seva reforma legislativa.