La causa de l’1-O

Puigdemont: «No tornaré emmanillat ni rendit davant un jutge espanyol»

L’expresident deixa clar que la seva aposta és esgotar la via europea i recrimina a ERC que la reforma del Codi Penal no és «positiva»

Puigdemont: «No tornaré emmanillat ni rendit davant un jutge espanyol»

Julien Warnand

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

«No tornaré emmanillat ni rendit davant un jutge espanyol perquè sigui indulgent, lluitaré per tornar lliure». Aquesta ha sigut la resposta de l’expresident Carles Puigdemont després de conèixer que, en virtut de l’entrada en vigor de la reforma del Codi Penal, se li retira l’acusació per sedició però se li manté la de malversació agreujada i la de desobediència. La seva opció, ha deixat clar, és anar a la batalla judicial europea, que ha de resoldre sobre la seva immunitat, «fins al final», malgrat admetre que comporta riscos si el resultat no acaba sent l’esperat.

«Però el risc és molt més alt si acceptem que l’1-O vam fer alguna cosa diferent del nostre compromís i mereix condemna», ha afegit. Es tracta tot un dard a l’aposta d’ERC per negociar amb el Govern central l’eliminació del delicte de sedició i la reforma del de malversació i dels desordres agreujats, que finalment el jutge Pablo Llarena no ha aplicat als impulsors de l’1-O que estan pendents de ser jutjats. De fet, en el vídeo difós per Junts, el dirigent adverteix que ell no avalarà amb el seu «benefici personal» el que considera una «criminalització» de l’anhel independentista.