Roda de premsa després de la reunió de l’executiva del partit

Junts critica ERC i Podem per la reforma de la malversació

El partit de Turull veu «intolerable» la proposta del PSOE sobre aquest delicte

JxCat s’allunya d’un possible acord dels pressupostos amb el Govern d’Aragonès

Junts critica ERC i Podem per la reforma de la malversació

GERARD ARTIGAS / ACN

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, ha criticat amb contundència la reforma del Codi Penal en relació amb els delictes de sedició i malversació, quant a la posició d’ERC. ¿Què faran ERC i Podem si el PSOE els rebutja les esmenes presentades, votaran en contra del Govern que recolzen o es tornaran a doblegar davant el PSOE». Rius ha afirmat que s’està plantejant una «cirurgia estètica» per resoldre «determinades situacions personals» i posar «una alfombra vermella a la repressió contra l’independentisme».

La proposta del PSOE de castigar amb fins a quatre anys de presó la malversació per part del PSOE «és intolerable», en paraules del dirigent de Junts, que ha insistit que «no es tracta que hi hagi menys presó per a alguns, sinó cap condemna per als qui fan acció política; no s’han de millorar els elements de repressió, sinó eliminar-los», ha afirmat el representant independentista.

Notícies relacionades

Junts ha insistit a fer marxa enrere a la reforma del Govern del PP en relació amb el delicte de malversació, perquè no és conforme al dret europeu, ja que són «sospitosos de delicte» alternatives polítiques totalment legítimes. Per això JxCat no vol que l’«acció legítima» dels governs quedi en mans dels jutges, perquè es pot crear, segons Rius, «una inseguretat jurídica premeditada».

Marcant distàncies amb els pressupostos catalans

En roda de premsa després de la reunió de l’executiva del partit independentista, Rius ha insistit que vol negociar els pressupostos de la Generalitat, però sense que el Govern busqui l’«adhesió». «Haurà de buscar majories i no adhesions; Junts i ERC som partits diferents», ha remarcat el portaveu de la formació. «Tenim la sensació que negocien els pressupostos amb el retrovisor posat a Madrid en funció dels acords o desacords amb la Moncloa», s’ha queixat. Junts constata discrepàncies en temes com la salut, les energies renovables, les polítiques socials i l’educació, a l’hora d’abordar la negociació. «Serem més exigents que el PSC i més exigents que ERC amb el PSOE a Madrid», ha volgut destacar.