Pròximes eleccions

Sánchez tria València per al gran acte preelectoral del PSOE

Reunirà el 17 de desembre els alcaldables de capitals de província d’Espanya i de les 70 ciutats de més de 50.000 habitants

Sánchez tria València per al gran acte preelectoral del PSOE
3
Es llegeix en minuts

Poc més d’un any després que la Fira de València acollís el congrés federal dels socialistes que va reelegir Pedro Sánchez al capdavant del partit i que va projectar una imatge d’unitat amb la presència de tots els secretaris generals que ha tingut el partit des de la transició, tret del difunt Alfredo Pérez Rubalcaba, de qui es va projectar un vídeo, els socialistes tornen a triar València per al gran acte preelectoral a mig any de la cita amb les urnes.

La cita té per objectiu visibilitzar la candidatura municipal a la capital autonòmica que liderarà Sandra Gómez i es presenta com el gran acte preelectoral que els socialistes celebraran amb la mirada ja posada en les eleccions municipals del 28 de maig.

Uns comicis que, si no hi ha cap sorpresa, coincidiran amb les autonòmiques, i fins i tot hi ha veus influents dins del socialisme valencià que plantegen la conveniència que se celebrin també aquell dia les generals en un ‘superdiumenge’ amb les tres cites electorals el mateix dia.

L’ambient electoral es detecta ja en cada moviment dels partits i per això la cita de València del 17 de setembre té un simbolisme important, perquè els socialistes trien de nou València per a un dels seus grans moments, igual que l’any passat.

Ara la capital serà seu de la presentació dels candidats a les alcaldies de totes les capitals de província espanyoles i també de les ciutats de més de 50.000 habitants. Es tracta, doncs, d’una jornada de gran rellevància per als socialistes valencians i serveix també per donar protagonisme a la seva candidata a l’alcaldia de València.

Tancament de files amb Gómez

L’acte busca apuntalar les opcions de Gómez i projectar un tancament de files de tot el partit per mirar de reconquerir l’alcaldia de la ciutat que els socialistes no ostenten des de principis dels anys noranta.

Pel nombre de candidats que hi estan convocats, s’entén la magnitud de l’acte. Són els caps de cartell en les 50 capitals de província i també en les 70 ciutats espanyoles amb més de 50.000 habitants, entre elles les valencianes Torrent, Oriola, Gandia, Elda, Benidorm, Paterna, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig o Vila-real, pel qual s’espera que la trobada serà multitudinària. Un acte que, a més, comptarà amb la presència del president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que està previst que intervingui junt amb el cap del Consell, Ximo Puig, i la candidata a València. 

Encara no s’ha decidit l’espai on se celebrarà l’acte. Fa quatre anys, quan Sánchez va acudir a la presentació de Sandra Gómez com a candidata a l’alcaldia, es va triar el poliesportiu del Cabanyal, tot i que ara el més probable és que s’opti per un recinte de més dimensions, ja que hi acudiran més d’un centenar de candidats provinents de totes les autonomies.

Comença la cursa electoral

Des del partit es remarca també l’elecció de València com una posada en valor de la gestió socialista en l’autonomia, la més poblada sota presidència socialista, a més que l’acte es presenta com un reconeixement per a les opcions de Sandra Gómez.

La presentació de més d’un centenar de candidats municipals en l’acte evidencia la importància de la jornada

Notícies relacionades

Entre els candidats que es presentaran hi haurà dues ministres, la d’Indústria, Reyes Maroto, i la de Sanitat, Carolina Darias, de manera que el Govern d’Espanya queda pendent d’executar en els pròxims temps una crisi. La primera serà la candidata a alcaldessa de Las Palmas i la segona es convertirà en el cap de cartell a l’Ajuntament de Madrid, on el PSOE veu opcions de desbancar Martínez Almeida de l’alcaldia. 

L’acte és el tret de sortida de la cursa electoral de municipals i també d’autonòmiques, ja que el País Valencià és en aquest moment la joia de la corona dels socialistes després de les derrotes a Andalusia i a Madrid. Els socialistes destaquen que són la gran força municipal amb més de 20 milions d’espanyols amb alcaldes d’aquest color polític.