Per corrupció

El president del TSJC serà ponent de la sentència del judici contra Laura Borràs

La fiscalia demana una condemna de 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació per a la presidenta de Junts

El president del TSJC serà ponent de la sentència del judici contra Laura Borràs

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, serà el ponent de la sentència en el judici contra la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, a qui també jutjaran els magistrats Fernando Lacaba i María Jesús Manzano.

En una resolució que pot ser recorreguda, el TSJC ha informat a les parts de la constitució del tribunal de Borràs, que presidirà Barrientos, com en la resta de judicis que se celebren a la sala civil i penal en què no sigui recusat.

Completen el tribunal el magistrat de la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM) Fernando Lacaba, que forma part de la sala civil i penal del TSJC, així com María Jesús Manzano, jutge de la secció d’apel·lació de l’alt tribunal català, tots dos designats per tanda de repartiment.

Les funcions de magistrat ponent, que serà l’encarregat d’estudiar el cas i plantejar un esborrany de la sentència als seus companys, ha correspost a Jesús María Barrientos.

Borràs, presidenta de Junts, espera ser jutjada pels delictes de prevaricació i falsedat documental per fraccionar contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que va dirigir fins al 2018 per adjudicar-los a un amic, un cas que li va costar la suspensió del seu càrrec com a presidenta del Parlament.

Notícies relacionades

La fiscalia demana una condemna de 6 anys de presó i 21 d’inhabilitació per a Borràs, que s’asseurà al banc al costat dels altres dos investigats que va acusar la Fiscalia: el seu amic Isaías H., adjudicatari dels contractes per a qui el ministeri públic demana la mateixa pena, i Andreu P., qui suposadament va elaborar factures que van permetre emmascarar les irregularitats i que afronta una condemna de tres anys de presó i 10 d’inhabilitació.

En concret, el ministeri públic acusa Borràs de posar-se d’acord amb Isaías H. per fraccionar de manera «il·legal» la contractació de la ILC per adjudicar-li 18 contractes menors corresponents a treballs informàtics, per un valor total de 335.700 euros, mitjançant «pressupostos comparsa» elaborats «fal·laçment» per persones interposades.