Protesta davant la seu del PP

El fiscal demana imputar l’exdiputat de la CUP David Fernández per mentir en el judici a Arran

El ministeri públic demana que se’ls condemni a una multa de 5.400 euros i a indemnitzar el PP amb 1.319 euros per les despeses de neteja

Entrevista amb David Fernàndez. Diputat de la CUP.

Entrevista amb David Fernàndez. Diputat de la CUP.

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Fiscalia ha demanat que s’investigui l’exdiputat de la CUP David Fernández per un delicte de fals testimoni, al considerar que ha mentit en el judici contra sis activistes d’Arran, branca juvenil de la CUP, acusats d’intentar ocupar la seu del PP en una protesta el març del 2017.

El fiscal Ricardo Sáez de Garea, que sol·licita penes de multa per als activistes per desordres públics, ha demanat al jutge que els jutja que dedueixi testimoni contra Fernández i se li obri una causa penal per mentir en la vista oral, al negar que els membres d’Arran arribessin a entrar al vestíbul de la seu del PP.

Fernández, que va ser diputat de la CUP al Parlament després de les eleccions del 2012, ha explicat que va acudir a la protesta d’Arran a la seu del PP com a periodista i ha insistit que es va tractar d’un acte «completament pacífic» en el qual els activistes no van arribar a entrar al vestíbul del local.

El fiscal, no obstant, considera que Fernández ha prestat fals testimoni a la llum dels vídeos aportats a la causa, que mostren desenes d’activistes ocupant el petit espai habilitat a tall de recepció a l’entrada de la seu del PP, tot i que sense aconseguir traspassar les portes de seguretat que donen accés a la resta del local.

De fet, tot i que acusa els activistes només de coaccions, en el seu informe final el fiscal ha afirmat que de les imatges es desprèn que en l’ocupació d’aquest espai de la seu del PP es van produir alguns «forcejaments» i que en l’actitud dels activistes s’aprecia certa «intimidació».

Una versió que contrasta amb la dels processats, que en la seva declaració en el judici, en la qual s’han negat a contestar al fiscal, han mantingut que el seu únic objectiu era fer una roda de premsa per plantejar la seva reivindicació, sense arribar a bloquejar els accessos al local ni causar incidents.

Notícies relacionades

La Fiscalia demana que se’ls condemni a una multa de 5.400 euros i a indemnitzar el PP amb 1.319 euros per les despeses de neteja dels grafitis que van fer a les parets i vidres del local.

El PP, que era acusació particular en aquesta causa, va arribar a demanar una condemna de sis anys de presó per als activistes, tot i que posteriorment es va apartar de la causa.