Nova etapa a la Generalitat

El Govern fitxa l’exdiputada de la CUP Mireia Boya per a la Conselleria de Canvi Climàtic

Va deixar la formació anticapitalista descontenta amb la gestió del cas d’assetjament que va patir

zentauroepp42041963 pla mig de l exdiputada de la cup  mireia boya  durant la ro180213091632

zentauroepp42041963 pla mig de l exdiputada de la cup mireia boya durant la ro180213091632 / Salvador Miret

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exdiputada de la CUP i ambientòloga Mireia Boya serà la nova directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, després que el Departament d’Acció Climàtica l’hi hagi ofert, un nomenament que es materialitzarà en les pròximes setmanes.

Segons ha avançat ‘Nació Digital’, Boya s’incorporarà així a la conselleria que encapçala Teresa Jordà, per rellevar Marc Sanglas, que va passar fa dies a ser nou secretari de Mobilitat i Logística del Departament de Territori.

La incorporació de l’exdiputada de la CUP s’uneix als fitxatges procedents d’altres partits que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha portat a terme des que JxCat va decidir abandonar el Govern de coalició amb ERC i que es va plasmar en el nomenament de consellers com Joaquim Nadal (exPSC), Carles Campuzano (exCDC) o Gemma Ubasart (exPodem).

Notícies relacionades

Diputada entre el 2016 i el 2017 al Parlament català, Boya és llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002) i doctora en gestió i ordenació del territori per la Universitat de Mont-real.

El juny passat, Boya va anunciar que deixava la militància de la CUP descontenta amb la gestió per part d’aquesta organització política del cas d’assetjament en el si de la formació que l’exdiputada havia denunciat, en relació amb una «agressió psicològica» masclista que va patir per part d’un company del partit i que ja va provocar que, el 2019, ella decidís abandonar el Secretariat Nacional de la CUP.