Infraestructures a Catalunya

El Govern sobre la baixa execució de les inversions: «Al Govern espanyol li hauria de caure la cara de vergonya»

La portaveu de l’Executiu qualifica de «maltractament continu» i d’«abandonament dels catalans» la gestió de Sánchez

El Govern sobre la baixa execució de les inversions: «Al Govern espanyol li hauria de caure la cara de vergonya»

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Primera reunió pròpiament de treball després de la pompa de la presa de possessió dels set consellers que substitueixen els membres de Junts que van dimitir després de la consulta interna al seu partit. I una de les carpetes que s’ha abordat és la baixa execució de les inversions previstes per part de l’Estat a Catalunya, amb prou feines un 16% del total promès. Lluny, per exemple, del 41% abordat a la Comunitat de Madrid, la referència sempre en aquests casos. La reacció, via la portaveu, Patrícia Plaja, ha sigut gairebé espontània: «Els hauria de caure la cara de vergonya», ha assenyalat en referència, és clar, el Govern de Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

Les xifres provisionals d’aquest 2022 se sumen, així, a les ja certificades del 2021, en què el balanç va ser d’un paupèrrim 36% executat respecte al pressupostat, és a dir, fins a 20 punts més del balanç momentani del 2022. En aquest 2021, l’Estat va executar el 185% del pressupostat a la Comunitat de Madrid, és a dir gairebé el doble del previst.

«Els catalans tenen un problema amb l’Estat, que els infrafinança, gairebé no hi inverteix i, el poc que fa, no l’executa», ha assenyalat Plaja, que ha afegit que d’aquesta manera «hi ha cada vegada més catalans que es desenganxen d’aquest Estat, motiu pel qual aquest Executiu treballa per arribar a la independència a través d’un referèndum», ha asseverat. «Es tracta d’un maltractament continuat per part d’un Estat que ha abandonat els catalans», ha sentenciat.