Crisi entre socis

La consellera Gemma Geis assumeix provisionalment la Conselleria de Jordi Puigneró

  • La vicepresidència de la Generalitat queda vacant, almenys fins que Junts aclareixi si vol continuar o no en el Govern

La consellera Gemma Geis assumeix provisionalment la Conselleria de Jordi Puigneró

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Relleu provisional en el Govern fins que Junts aclareixi si continua en el Consell Executiu o si trenca amb Esquerra. La consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, assumeix les funcions del conseller cessat pel president, Jordi Puigneró, sobre la Conselleria de Polítiques Digitals i Territori, però no ocupa la vicepresidència. I és que la cadira de número dos es mantindrà buida, almenys fins que la postconvergència decideixi el seu futur en una consulta interna el 6 i 7 d’octubre. L’objectiu del relleu és que no quedin bloquejats els tràmits que requereixen una firma, però no exercirà com a titular a la pràctica.

La llei de presidència de la Generalitat preveu que, en cas que quedi buida la cadira d’un conseller, el president n’encarregui el despatx ordinari a un altre, com va passar el 2017 amb la remodelació del Govern de Carles Puigdemont. Pere Aragonès firmarà aquest mateix dilluns l’ordre perquè Geis es faci càrrec d’aquesta segona conselleria.