Pere Aragonès: «S’ha de posar fi a la repressió. Si volem guanyar no podem deixar ningú enrere»

El president exposa en el seu missatge institucional per l’1-O la via canadenca com a camí cap al referèndum

Pere Aragonès: «S’ha de posar fi a la repressió. Si volem guanyar no podem deixar ningú enrere»

Arnau Carbonell / Govern / ACN

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El que havia de ser un acte institucional de celebració del cinquè aniversari de l’1-O ha acabat per convertir-se, com va avançar aquest diari, en un mer missatge institucional del president Pere Aragonès, tenint en compte la galopant crisi de Govern que s’està vivint aquests dies. En el seu missatge, Aragonès ha defensat la seva estratègia per afrontar el conflicte polític amb l’Estat, basat en l’autodeterminació i l’amnistia i, encara més, la priorització de la lluita contra la repressió, això sí, sense oblidar l’horitzó d’un referèndum.

Notícies relacionades

«Presó, exili, multes i inhabilitacions... El cost personal per a moltes persones que hi ha darrere de l’1-O és altíssim», ha exposat Aragonès aquest dissabte, per això ha cridat a fer «tots els possibles per posar fi a qualsevol forma de repressió. Perquè si volem guanyar (que guanyarem) no podem deixar ningú enrere», ha detallat.

Quant a l’exercici del dret a l’autodeterminació, el president ha advocat per «unir-nos a través de l’ampli consens que suscita a Catalunya» que el conflicte es resolgui a les urnes i per això, ha afegit, «proposo un acord de claredat per determinar quan i com ha de votar Catalunya», en la línia que ja va exposar aquest dimarts, en el context del debat de política general, al Parlament.