‘EXTREMADURA, TIERRA DE OPORTUNIDADES’

Continua en directe ‘Extremadura, tierra de oportunidades’, amb Guillermo Fernández Vara

El diari de Prensa Ibérica reunirà destacades personalitats de la política i l’empresa dilluns vinent a Madrid

2
Es llegeix en minuts

El president extremeny, Guillermo Fernández Vara, és protagonista en l’esdeveniment  ‘Extremadura, tierra de oportunidades’ que organitza ‘El Periódico de España’, diari del mateix grup, Prensa Ibérica, que aquest diari, i que tindrà lloc dilluns vinent a l’hotel The Westin Palace de Madrid.

En una conjuntura marcada per la crisi inflacionària i els efectes de la guerra d’Ucraïna, el president de la Junta d’Extremadura compartirà les seves reflexions sobre el present i el futur de la regió davant una nombrosa representació de dirigents polítics i empresarials. L’acte, que els lectors podran seguir en directe a través de la web d’‘El Periódico de España’, a partir de les 9.30 horescomptarà també amb la intervenció de Javier Moll, president de Prensa Ibérica. Gemma Robles, directora de la capçalera, entrevistarà Guillermo Fernández Vara amb la participació, a més, d’altres directors de diari del grup Prensa Ibérica.

Aquest acte és el primer d’una sèrie de trobades que ‘El Periódico de España’ preveu celebrar junt amb diferents presidents autonòmics a fi de prendre el pols als grans desafiaments que afronten en l’actualitat territoris com Extremadura.

La reactivació econòmica després del dur impacte de la pandèmia, l’aposta de la regió per les energies verdes, les perspectives de desenvolupament rural, els reptes logístics i de comunicació i l’agenda digital són només alguns dels assumptes que abordarà el president autonòmic en la trobada.

La seva ubicació geoestratègica entre Madrid i Lisboa converteixen Extremadura en una peça clau per al desenvolupament econòmic, logístic i de comunicacions del sud-oest d’Europa. El seu lideratge nacional en energia solar fotovoltaica –acapara la quarta part de tota la potència fotovoltaica instal·lada a Espanya– és reflex del dinamisme d’una comunitat autònoma que ha convertit la transformació cap a una economia verda en una de les seves prioritats estratègiques.

Notícies relacionades

L’aposta per l’energia ha fet que Extremadura allotgi el nou Centre Ibèric d’Investigació en Emmagatzemament Energètic, destinat a l’estudi de tecnologies verdes, i al desembarcament de Phi4tech amb dues factories estratègiques per a la producció de bateries de cotxes elèctrics, que es nodriran de les prospeccions mineres de liti i níquel a la comunitat autònoma.

El grup matriu d’‘El Periódico de España’, Prensa Ibérica, compta amb dues capçaleres a la regió, ‘El Periódico de Extremadura’ i ‘La Crónica de Badajoz’. Edita a més ‘Crónicas locales’ en municipis com Plasència, Almendralejo i Tajo-Salor, i ha llançat recentment ‘La Crónica de la Nueva Ciudad’, diari gratuït setmanal per a les localitats extremenyes de Don Benito i Villanueva de la Serena, immerses en un procés d’integració.