Candidat a l’alcaldia de Barcelona

Daniel Vosseler, un anti-Colau al cent per cent

  • L’advocat es presentarà a les eleccions municipals vinents a la capital catalana amb la marca ‘Barcelona Ets Tu’

Daniel Vosseler, un anti-Colau al cent per cent

ELISENDA PONS

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Anti-Ada Colau al cent per cent. Aquesta és la marca de Daniel Vosseler, un advocat amb una extensa trajectòria professional que es disposa a córrer la cursa electoral sota la marca Barcelona Ets Tu, creada fa un any per competir contra l’alcaldessa en les municipals del 2023. «En algun moment, Colau haurà de demanar perdó als barcelonins pel mal que ha fet a la ciutat», assegura amb rotunditat. Amb aquesta premissa es llança a la contesa. Il·lusió i empenta no li falten. Hereta un moviment que va intentar presentar-se a la convocatòria del 2019 com a plataforma d’electors però no ho va aconseguir per un grapat de firmes. Ara, amb un partit «transversal» ideològicament, d’«ordre», segons els seus col·laboradors, i de «gestió», pretén entrar en el consistori per a, remarca, «convertir Barcelona en la gran capital de la Unió Europea».

Fa anys que Vosseler, fill de pare alemany i mare francesa, llueix (i regala) una polsera amb el lema: «La vida és meravellosa». Qui trepitja el seu despatx al centre de Barcelona és molt possible que en surti amb una al canell. És el seu leitmotiv i un llegat del seu pare. Per a ell, aquesta frase és un filtre a la vida i significa, segons les seves paraules, que malgrat les dificultats s’ha de trobar la solució. No és estrany que els seus missatges de mòbil acabin firmats amb LVM. És la seva rúbrica. Un lema encara més present en ell des que fa uns mesos li van diagnosticar una leucèmia aguda mieloide. Recorda que el metge li va donar pocs dies de vida, però gràcies a un tractament es va curar i està «al cent per cent». Ja tenia decidit abans de posar-se malalt presentar-se als comicis de l’any que ve i l’experiència de veure’s al caire del precipici no l’ha frenat, l’ha incentivat encara més.

«Barcelona Ets Tu és un partit municipalista de gestió»

Vosseler va néixer el 1973 a Barcelona. Va passar la infància a Gràcia. El seu primer despatx era en aquest barri. Quatre metres per quatre metres. Sense cortines, a peu de carrer. Amb 20 anys i escaig i sense pràctica va començar a exercir. La seu del seu despatx, on treballen unes 50 persones, és a Barcelona, però s’estén a Madrid, Sevilla i altres localitats. Del bufet se n’encarrega en l’actualitat la seva dona, Mónica Santiago. El seu marit es dedica de ple a la campanya i a la seva altra passió, a part del dret, la política. Passejos pels barris, dinars, sopars, reunions. Estrès. «BCN Ets tu és un partit municipalista de gestió». Així defineix aquest jurista la seva proposta. I afegeix: «Som l’únic partit que aglutina persones d’esquerra, de dretes, constitucionalista i independentistes».

Una policia metropolitana

En les seves al·locucions repeteix els eixos centrals de la seva campanya: seguretat, neteja de la ciutat, vivenda i gent gran. «Tenim molt poques línies vermelles, però volem que Colau se’n vagi del govern municipal i que el vot de Barcelona es quedi a Barcelona i no serveixi per negociar en altres àmbits», argumenta. Punt a punt desgrana el seu programa, el seu missatge, i juga la carta de la seguretat ciutadana. «Barcelona s’ha convertit en la ciutat més insegura d’Espanya», remarca. Per aquesta raó, la seva intenció és crear una policia metropolitana amb agents de barri i que exerceixin també de policia judicial. La seva proposta estrella en aquest camp és la constitució d’un «grup d’intervenció ràpida», amb 120 policies, per combatre l’ocupació il·legal de vivendes. «L’objectiu és importar talent i expulsar delinqüència. Que el delinqüent se senti incòmode, que tingui l’alè del policia al clatell,» resumeix.

«No permetrem el ‘botellon’, ni el turisme de borratxera»

Notícies relacionades

Neteja i salut pública. Segons la seva opinió, la ciutat està bruta. Si arriba a alcalde, revisarà tots els contractes de neteja, augmentarà els recursos i fomentarà el civisme. «No permetrem el ‘botellon’, ni el turisme de borratxera», assevera. La política de vivenda també la té clara: «Farem 50.000 vivendes, de les quals 25.000 seran socials, amb la qual cosa es cobrirà la meitat de la llista d’espera que té l’ajuntament.» Afirma que parlarà amb la Sareb (Societat de gestió d’actius procedents de reestructuració bancària) perquè «cedeixin pisos buits o ocupats il·legalment per màfies». ¿I els jubilats? «És el col·lectiu pitjor tractat per Colau. El 50% dels jubilats tenen dificultats per arribar a final de mes», assegura Vosseler. La seva fórmula: més vivenda social, reducció d’impostos i l’organització en centres cívics d’un càtering subvencionat a preu assequible. 

A més, vol modificar el model urbanístic i de mobilitat. Una de les seves iniciatives és construir tres aparcaments públics en estacions de tren. Un altre dard a Colau sobre l’anomenat urbanisme tàctic: «L’alcaldessa s’ha posat en contra el cotxe, les motos, els ciclistes, els vianants. No es pot imposar una ideologia contra la voluntat dels veïns, tal com es va fer a la superilla del Poblenou» (ell va representar legalment una plataforma d’afectats), diu. Més atacs: «Barcelona és cara per comprar i llogar una vivenda i és una ciutat amb un índex de desequilibri social gran. Només pot qualificar-se de desastre la gestió de Colau». Queda clar, anti-Colau al cent per cent.