Missatge al PP

Batet afirma que no valen «subterfugis ni excuses» en la renovació dels òrgans constitucionals

  • La presidenta del Congrés demana que el CGPJ i el Constitucional s’actualitzin aviat

Batet afirma que no valen «subterfugis ni excuses» en la renovació dels òrgans constitucionals
1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha incidit que no valen «subterfugis ni excuses» per no complir la llei en la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Constitucional (TC).

Així ho ha assenyalat aquest dissabte en una entrevista en el programa ‘Parlamento’ de TVE. «És molt important que els poders públics complim la llei. És una de les grans conquestes de les democràcies actuals: l’imperi de la llei, la submissió dels poders públics a la llei», ha destacat.

Per a la presidenta del Congrés, «en democràcia hi ha moments per a la discrepància, per al contrast d’idees, i hi ha moments per arribar a acords. Espero que la renovació dels òrgans constitucionals arribi aviat, perquè el prestigi institucional és bàsic».

Notícies relacionades

La socialista Batet, en un clar avís al PP i el seu nou president, Alberto Núñez-Feijóo, ha recalcat que creu que «és important» que els òrgans constitucionals es renovin en temps i forma, d’acord amb la Constitució.

A més, confia que «el sentit de la responsabilitat dels partits polítics i el sentit d’estat prevalguin i puguem tenir aquest acord al més aviat possible», i que «hi hagi la normalitat institucional i el compliment de la Constitució i de les normes de què ens hem dotat», informa Europa Press.