TRIBUNALS

El jutge del cas Villarejo rebutja arxivar la causa sobre les detencions il·legals a detectius de Método 3

Manuel García-Castellón rebutja tancar la causa per l’arrest de l’amo de l’agència de detectius Método 3, tal com li havia reclamat la Fiscalia Anticorrupció

El jutge del cas Villarejo rebutja arxivar la causa sobre les detencions il·legals a detectius de Método 3

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja

El jutge que investiga a l’Audiència Nacional el cas Villarejo, Manuel García Castellón, ha prorrogat tres mesos la investigació sobre la presumpta detenció il·legal que denuncia el propietari de l’agència de detectius Método 3, Francisco Marco, per així poder interrogar un nou testimoni, segons ha avançat el diari ‘Abc’ i ha pogut confirmar aquest mitjà.

En concret es tracta de l’extreballador de la firma Julián Peribáñez, prossegueix el rotatiu madrileny, que igual com Marco es considera víctima de les actuacions de la claveguera policial, ja que la seva vivenda també va ser registrada pels agents.

Registre irregular

El magistrat adopta aquesta decisió després que la Fiscalia Anticorrupció li reclamés l’arxiu d’aquesta peça separada, la número 27 del cas Tàndem, i que mira de determinar si la presumpta màfia policial dirigida per Villarejo va promoure el registre irregular de les seus de l’agència amb la intenció d’aconseguir els informes que aquesta companyia havia elaborat per a diferents partits polítics.

Notícies relacionades

Tal com va avançar ‘El Periódico de España’, una gravació del mateix Villarejo inclosa a la peça separada ‘Land’ mostra que el comissari va utilitzar per als seus negocis privats, en aquest cas després de ser contractat per l’empresària Susana García-Cereceda, informes de Mètode 3 que havien sigut requisats de forma irregular després del registre policial de l’agència de detectius.

«En el sumari que hi ha, que està declarat secret, contra Método 3, no figuren quasi cap d’aquests informes ¿eh? Aquest informe no figura oficialment en el sumari. El jutge va ser molt estricte. El que passa és que quan fan el registre, tornen al malandrí aquest [Francisco Marco] el disc, però ja ho han copiat tot. Llavors la nostra font és una font policial, no és una font judicial. Això vol dir que és molt probable que al personar-nos i tal ens diguessin: ‘¿Esclti, de què està parlant, aquí no hi ha res?», diu en una gravació Villarejo a la seva clienta, a qui va cobrar 340.000 euros.