Aniversari

Sánchez recorda les Tretze Roses

El Ministeri de la Presidència, que dirigeix Félix Bolaños, i la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, també han volgut llançar un missatge semblant en les seves xarxes socials

Sánchez recorda les Tretze Roses

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha recordat a través de les xarxes socials l’afusellament de les Tretze Roses, just quan fa 83 anys de la mort d’aquestes joves a mans de la dictadura franquista: «Van voler esborrar el seu nom de la història, però les van fer immortals».

Unes paraules que ha escrit Sánchez citant expressament els noms de les tretze noies: Adelina, Ana, Blanca, Carmen, Dionisia, Elena, Joaquina, Julia, Luisa, Martina, Pilar, Victoria i Virtudes, que apareixen juntament amb la seva fotografia.

També el Ministeri de la Presidència, que dirigeix Félix Bolaños, responsable de Memòria Democràtica, ha difós un missatge similar: «Avui, 83 anys després, continuem recordant aquestes 13 dones que van donar la seva vida per la llibertat i la democràcia».

«Que el seu nom no s’esborri de la història», afegeix el ministeri mostrant les mateixes fotografies de les Tretze Roses per commemorar l’afusellament de les joves el 5 d’agost de 1939 a la tàpia del cementiri de La Almudena, quatre mesos després d’haver-se acabat la Guerra Civil.

Notícies relacionades

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha utilitzat igualment les xarxes socials per assenyalar que «la memòria de les tretze roses continua viva i present en cada avanç democràtic» del país.

«El seu nom està marcat en la nostra història com un símbol inesborrable de dignitat i lluita davant la repressió i l’odi. 83 anys després no us oblidem», ha escrit.