Operació de la Policia Nacional

Detingut a Mataró un gihadista entrenat a Síria

Un altre terrorista del mateix perfil ha sigut capturat a Àustria per ordre de l’Audiència Nacional

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Aquest divendres ha passat a disposició judicial a l’Audiència Nacional un gihadista d’origen marroquí detingut fa uns dies al seu amagatall de Mataró (Barcelona), on havia aconseguit retornar després de participar com a combatent estranger voluntari en les guerres de Síria i l’Iraq.

Notícies relacionades

El detingut compta amb formació militar, segons ha confirmat la Policia, i entrenament en combat. Forma part d’una parella de gihadistes amb vinculacions amb Espanya, detinguts en la mateixa operació en els últims dies, després que utilitzessin la via balcànica de retorn a Europa. El segon està arrestat a Àustria, en virtut d’una Ordre Europea de Detenció emesa per l’Audiència Nacional en el marc de la investigació que porta a terme la Comissaria General d’Informació de la Policia.

El Jutjat d’Instrucció 6 d’aquest tribunal instrueix la investigació sobre aquest cas i ha determinat l’ingrés a la presó del detingut. Els dos gihadistes capturats són veterans de la guerra de Síria, en la qual havien participat des del 2014.