Balanç del curs polític del president

Aragonès demana suport a comuns i la CUP per a uns pressupostos antiinflacionistes

  • El president torna a pressionar el Govern espanyol perquè concreti mesures de desjudicialització del conflicte

  • Fa un balanç positiu de l’acció de la Generalitat: «Estem fent bé les coses»

Aragonès demana suport a comuns i la CUP per a uns pressupostos antiinflacionistes

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president Pere Aragonès ha fet un balanç positiu del curs polític després de l’última reunió del Govern abans del període vacacional. Aragonès, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat, ha anunciat que els Pressupostos del 2023 inclouran mesures antiinflacionistes, per això ha demanat el suport a aquests comptes dels partits que van votar la seva investidura, és a dir, la CUP, i els que van recolzar els vigents Pressupostos, és a dir, els comuns.

En un balanç d’autoafirmació de l’acció del Govern, en què ha assegurat que l’Executiu està «fent bé les coses», el president ha demanat abandonar discursos «derrotistes» i «batalletes» i ha assegurat que l’economia catalana té potencialitat per afrontar el futur. I ha assegurat que al setembre hi haurà un impuls en les transformacions verda, feminista, democràtica i social que promet el pacte de Govern.

Pressió a Sánchez

Notícies relacionades

D’altra banda, el president ha reiterat la pressió al Govern per a l’anomenada desjudicialització del procés: «Aquesta desjudicialització s’ha de concretar i es concretarà [en l’últim tram de l’any], serà la manera de constatar si la voluntat real del Govern és de posar fi a la repressió». «Abans de final d’any hi ha d’haver canvis legislatius, acords determinats en el procés de desjudicialització, convençuts que les majories per fer aquests canvis existeixen, fa falta voluntat política, treball discret i voluntat d’acord», ha insistit. I ha admès que els primers acords de la taula de diàleg són provisionals i «de pas», però ha remarcat que l’objectiu final és «l’amnistia i l’autodeterminació». «Mentre la ciutadania no pugui votar, el conflicte continuarà».

«Que posin les urnes»

En resposta a la posició del president del Govern, Pedro Sánchez, que ha afirmat que el sobiranisme va a la baixa gràcies a la taula de diàleg, Aragonès ha afirmat: «Si el president està tan segur que la taula minimitza l’independentisme, que posi les urnes, si tan segurs estan que guanyaran, que posin les urnes, si no les posen és que saben que no guanyaran», l’ha desafiat el líder d’ERC.