A l’estiu

Sánchez demana als seus ministres que no portin corbata

També ha requerit als dirigents del sector privat que en prescindeixin, cosa que afavorirà un menor ús de l’aire condicionat

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha demanat als ministres i a la resta de responsables públics que no portin corbata quan no sigui necessari, a l’entendre que és un gest que contribueix a l’estalvi energètic. També ha demanat als dirigents del sector privat que també en prescindeixin a l’estiu si és possible.

Durant la seva compareixença per fer balanç del curs polític a la Moncloa, Sánchez ha cridat l’atenció al terme de la seva intervenció que havia prescindit de l’ús de corbata per donar exemple d’aquest comportament, cosa que afavoreix un menor ús de l’aire condicionat.

«No porto corbata, això significa que tots podem estalviar des del punt de vista energètic i ho he demanat a tots els ministres i tots els responsables públics. I al sector privat, en la mesura possible, que quan no sigui necessari no utilitzin la corbata i així tots estalviarem», ha emfatitzat.

Sebastián ja va marcar la línia

Una mesura anàloga la va defensar el juliol del 2011 l’exministre d’Indústria Miguel Sebastián, quan va pujar a la tribuna del Congrés dels Diputats sense corbata i llavors va mantenir un enfrontament per l’ús d’aquesta peça en seu parlamentària amb elllavors president de la Cambra baixa, José Bono.

En aquell moment Sebastián va justificar aquest gest des de la tribuna apel·lant a la necessitat de fer un esforç amb la temperatura dels edificis per «no malversar» energia.

La reacció del PP

Notícies relacionades

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha respost aquest divendres al president del Govern, Pedro Sánchez, que la realitat de la societat espanyola, «la que no porta corbata», és que viu més empobrida sota la «llosa» d’una inflació que els estreny al fer benzina, posar l’aire condicionat o fer la compra.

Gamarra, que també és portaveu del PP al Congrés, ha respost així al balanç del curs polític de Sánchez, que ha anunciat aquest divendres un pla d’estalvi i eficiència energètica i ha convidat que els espanyols no portin corbata quan no sigui necessari.