Compareixença

Borràs se’n va atacant ERC i la CUP: «Hipòcrites»

  • La ja expresidenta s’acomiada carregant contra Esquerra, acusant-los de fer-la desaparèixer i ser còmplices de l’«adversari»

  • «S’ha volgut afegir sofriment personal i polític al meu sofriment personal», etziba

Borràs se’n va atacant ERC i la CUP: «Hipòcrites»

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La ja expresidenta del Parlament i presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs, s’acomiada atacant. Ha assegurat que els partits –tots tret de Junts– han sigut «jutges hipòcrites» al suspendre-la, i s’han vestit avui de «jutges», atacant personalment i políticament i lesionant els drets i llibertats. Ha insistit que no ha comès cap delicte i ha acusat ERC de voler apartar-la sense motius. I de beneficiar els que fan «guerra bruta» i fa «còmplices» els que ho han decidit. Una intervenció dedicada a carregar contra la unitat del Govern.

«Els que han violentat la meva presumpció d’innocència, m’havien exigit una dimissió, un pas a un costat amb l’excusa sempre de preservar la institució, una excusa que és incapaç de dissimular el desig de fer desaparèixer una adversària política, i no penso dimitir perquè els que fan passos enrere diguin als que fem passos endavant que fem un pas a un costat».

En un missatge destinat a dinamitar les relacions amb ERC, ha assegurat que «els que havien de ser els meus companys de viatge no tenen cap altra expectativa que l’autonomia ni cap altra motivació política que els seus respectius partits».

Dinamitant els ponts

Segons l’al·legat i la invectiva de l’expresidenta, ERC i la CUP tenen agendes «molt lluny d’una estratègia unitària independentista ni en el Govern ni en el Parlament» amb la qual cosa Borràs ha atacat la cohesió del Govern de coalició per falta d’unitat. «Qualsevol que ens observi des de fora arribaria a la conclusió que som els nostres propis adversaris i que els que ens ofeguen cada dia són els nostres aliats»

Borràs ha personalitzat el seu atac en els cinc diputats que han votat la seva inhabilitació sobre la qual ha argumentat que no es produeixen les circumstàncies legals que preveu el reglament, i que la decisió debilita el Parlament i la democràcia i l’independentisme. «Soc suspesa per un article infame que vulnera drets fonamentals i genera inseguretat jurídica», afirma.

«No renuncio»

Notícies relacionades

«No renuncio, no em doblego, no m’han vençut», ha acabat proclamant, apel·lant als seus ideals independentistes i a la voluntat de deixar la presidència vacant i en funcions.

Prèviament a aquesta declaració, Borràs ha acudit a la concentració de suport convocada per Junts a les portes del Parlament, que ha congregat unes 250 persones. Després ha participat inicialment en la reunió de la Mesa del Parlament per exposar la seva posició, però s’ha absentat posteriorment per no participar en la deliberació, per un conflicte d’interessos ja que el cas que es debatia té a veure directament amb la seva situació processal. Després d’això, Borràs ha sigut acompanyada per tots els diputats de Junts per Catalunya cap al seu despatx. I quan ha finalitzat la Mesa del Parlament que ha acordat aplicar l’article 25.4 i suspendre-la de les seves funcions, ha convocat la compareixença.